Három darab Mastercard, fölötte egy kriptovaluta
Fotó: Shutterstock

Itt az első kriptohátterű bankkártya

A Nexo kriptovaluta-kereskedő a Mastercarddal együttműködve piacra dobta az első kriptohátterű bankkártyát. Ez egy újabb példa arra, hogy a digitális fizetőeszközök térnyerésével a kripto- és a hagyományos pénzügyi hálózatok szorosabbra fűzik a kapcsolatot.


A Nexo kártyája, amely egyelőre csak néhány európai országban érhető el, lehetővé teszi, hogy a felhasználók anélkül költsenek, hogy el kellene adniuk digitális fizetőeszközüket, például a bitcoint, ami így a kredit biztosítéka. A legtöbb hagyományos hitelkártya fedezetlen, és bizonyos összeghatárig használható.

92 millió helyen 

A kártya egy Nexo által biztosított, kriptohátterű hitelkerettel áll összeköttetésben, és világszerte 92 millió helyen lehet fizetni vele, vagyis

mindenhol, ahol a Mastercardot elfogadják.

Ez lehetővé teszi a befektetők számára, hogy kriptovagyonuk fiat értékének akár 90 százalékát is elköltsék – tudatta a Nexo.

Ügyfélbarát

A kártyánál nincs minimum visszafizetési összeg, sem havi, sem kihasználatlansági díj. Nincs átváltási díj sem, havi 20 ezer euró összeghatárig.

Nincsenek megkötések arra sem, hogy egy ügyfél mennyit költhet a nyílt hitelkeretből. Kamatot csak a valójában felhasznált összeg után kell fizetni. Nulla százalék a kamat azoknál az ügyfeleknél, akiknél a hitel-érték arány 20 százalék alatt marad.

A Mastercard felismerte, hogy a digitális fizetőeszközök forradalmasítják a pénzügyi világot

– kommentálta a kártya megjelenését a Mastercard kriptovalutáért felelős vezetője.

Arról, hogy külön szigetet építenek a kriptósoknak, itt olvashat, arról pedig, hogy egy szál virág is értékesebb a kriptovalutáknál, errefelé.

Ne hagyd ki!