Mike Lindell, Donald Trump egykori tanácsadója egy patrióta e-kereskedelmi platformot készül beizzítani, amitől azt reméli, lenyomhatja az Amazont.


Bár az üzletember neve nem feltétlenül, de az arca biztosan sokunk számára ismerős lehet, ugyanis hosszú évek óta állandó vendége a teleshopos adásoknak. A 2009-ben alapított MyPillow cége főleg párnák, matracok értékesítésével foglalkozik, és bár a vállalkozást sok vád érte félrevezető marketing, illetve politikai pártok támogatása miatt, mégis elképesztő népszerűségre tett szert az üzletember telemarketinges szereplései révén. A sikert pénzben mérik, a cég értéke 100 millió dollár. Most azt találta ki Mike Lindell, hogy egy patrióta szellemiségű e-kereskedelmi vállalatot hoz létre, amellyel lenyomná az Amazont.

Jó napot, egy csomag szabadságot kérnék!

A My Pillow honlapján már el is indította a leendő MyStore nevezetű vállalatának első verzióját, amiben egyelőre 81 termék vásárolható meg. Nagyjából ilyenekre gondoljunk:

  • szabadság zászló (ami természetesen egy amerikai zászló)
  • egyedi zászlórúd
  • szabadság kávé
  • a saját könyve
  • Donald Trump könyve
  • szappanok, vitaminok, barkácseszközök

Mike Lindell rengeteg megkeresést kapott az évek során olyan emberektől, akiknek volt egy jó termékük, de nem tudták, hogyan értékesíthetnék olyan profin, mint ő. Hozzátette, eddig nem volt ideje az ilyen jellegű tudásátadásra, most viszont az újonnan induló vállalkozásával ezeknek a kezdeményezéseknek szeretne terepet biztosítani. A honlapján már élesítette is azt a rendszert, amelynek segítségével a leendő üzlettársak beküldhetik az ötleteiket, termékeiket a MyStore-ba. Mike Lindell ezeket alaposan megvizsgálja, és ha megfelelőnek találja, elkezdi árusítani. Az oldal továbbá azt is közzétette, hogy új termékek százai érkeznek hamarosan az online boltjukba.

Forró talajon

Az biztos, hogy nem unatkozott mostanában az üzletember. Köztudott, hogy nagy Trump-rajongó, korábban tanácsadóként is segítette az egykori elnököt. Az elmúlt néhány hónapban választási csalással vádolta meg a Dominion szavazatfeldolgozó vállalatot, amely viszonzásul beperelte. A Twitterről is kitiltották. Az Insider beszámolója szerint Lindell a támadások miatt miatt 65 millió dolláros bevételkiesésre számított. Viszont a szakértők úgy látják, hogy megfelelő stratégiával még hasznot is húzhat a negatív sajtóvisszhangból.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Sorstársait segíti a semmiből jött milliárdos üzletasszony

Az indonéziai Tessa Wijaya mindig is arról álmodott, hogy sikeres karriert fusson be a fintech szektorban. Képzetlen, délkelet-ázsiai nőként azonban ez szinte lehetetlennek tűnt. Kitartásának köszönhetően minden akadályt leküzdött, dollármilliárdos üzletet alapított, most pedig azon dolgozik, hogy más nők is a nyomdokaiba lépjenek.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Gates, Musk és Cook nem finomkodik, ha Steve Jobs-ról van szó

Steve Jobs bevonult a történelembe. Munkatársak és versenytársak tömegei tulajdonították sikerük egy részét Jobs-nak, aki kereken 10 évvel ezelőtt hagyott itt minket örökre. Ma van a nemzetközi Steve Jobs megemlékezés napja, utánajártunk, hogyan vélekednek az üzletemberről napjaink meghatározó piaci szereplői.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Hányan tapsikolnak? Bali megnyitotta a kapuit a magyarok előtt

Az indonéz szigetvilágban található Bali és Riau szigetei 18 hónapnyi „zárva tartás" után ismét megnyitották kapuikat a nemzetközi turisták előtt. Az örömtánccal azonban érdemes várni, ugyanis számos előírásnak meg kell felelni a belépéshez.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!