Simens logó egy épületen
Fotó: Shutterstock

170 év után a Siemens is kivonul Oroszországból

Negyedéves gyorsjelentésével együtt közölte a Siemens, hogy kilép az orosz piacról.

A német technológiai vállalat már a háború kirobbanásakor megállított minden új üzletszerzésre vonatkozó tevékenységet és nemzetközi szállítást Oroszországba, a mostani döntéssel pedig minden ipari tevékenységét leállítja.

Roland Busch, a vállalat elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy az ipari tevékenység leállításáról szóló döntést nehéz volt meghozni a munkatársak és a hosszú távú ügyfélkapcsolatok miatt egy olyan ország vonatkozásában, ahol a vállalat 170 éve aktív. A Siemens az Ukrajnában folyó háború kirobbanása óta humanitárius segítséget nyújt annak elszenvedői számára.

​A nemzetközi helyzet ellenére jól teljesít a Siemens

A negyedéves gyorsjelentés pénzügyi részéből kiderül, hogy az Oroszország elleni gazdasági szankciók, a Covid-járvány jelentette komplex környezet ellenére is jól teljesít a vállalat. A január 1. és március 31. közötti időszakban 16%-kal nőtt a bevétel, mely meghaladta 17 milliárd eurót. A digitalizációra, az automatizációra és a fenntarthatóságra összpontosító megrendelési állomány 32%-kal bővült, 20,9 milliárd euróra. A profit 1,7 milliárd euróra rúgott. A vállalat egyúttal megerősítette korábbi várakozásait: a 2022-es pénzügyi évre 6-8% közötti árbevételbővülést vár. A Siemens 2021-ben 62,3 milliárd euró árbevételt ért el.

Ne hagyd ki!