Sárga pulcsis, kék farmeres lány ül a szürke kanapéján és a telefonját nyomkodja
Fotó: Shutterstock

Ijesztő, mennyi időt töltenek telefonjuk nyomkodásával az emberek

Az App Annie elemző cég megvizsgálta, hogy az átlagos felhasználó naponta mennyi időt tölt telefonja nyomkodásával. Aggasztó eredmények születtek.


Csak rosszabb lesz

Azzal nem mondunk újdonságot, hogy az emberek évről-évre egyre több időt töltenek telefonjuk társaságában. Ha pesszimisták akarnánk lenni, azt mondanánk, hogy az App Annie által nyilvánosságra hozott adatok disztópikus jövőt prognosztizálnak, az elmélkedést viszont inkább meghagynánk a borgőzös éjszakák mentőtémájának.

Az elemző cég kutatásából kiderült, hogy az emberek naponta átlagosan 4,8 órán keresztül pörgetik telefonjaikat. Ez 30 százalékos növekedést jelent a 2019-es adatokhoz képest. Brazíliában, Dél-Koreában és Indonéziában ennél is aggasztóbb a helyzet, az ottani emberek naponta több mint öt órát telefonoznak. Érdekességképp megjegyezzük, hogy minden tíz percből hetet közösségi, fotó- és videóalkalmazásokkal ütnek el a telefontulajok.

Folyamatos növekedés

Az elemzés szerint a piacterek összesen 230 milliárd alkalmazásletöltést regisztráltak 2021-ben, és nagyjából 170 milliárd dollár cserélt gazdát a különböző platformokon. A legtöbbször letöltött alkalmazás a TikTok volt, az appon töltött idő 90 százalékkal növekedett 2020-hoz képest. Az App Annie arra számít, hogy a minivideós app aktív havi felhasználói bázisa túl fogja szárnyalni a 1,5 milliárdot az idei év második felében.

Nagy általánosságban a mobilos ökoszisztéma egészségesnek mondható: kétmillió új alkalmazás és játék jelent meg a piacon tavaly, és a több mint 100 millió dolláros bevételt generáló appok száma 20%-kal nőtt.

A legnépszerűbb streaming app a YouTube volt. A Netflix a legtöbb régióban a második helyet tudta megcsípni.

A mobilos játékokra 116 milliárd dollárt költöttek a felhasználók.

A mobilhirdetési kiadások meghaladták a 295 milliárd dollárt, az előrejelzések szerint 2022-ben a költekezés elérheti a 350 milliárd dollárt is.

A 2021-es év szinte minden téren rekorderedményeket hozott, 2022-ben azonban minden bizonnyal újabb csúcsok fognak születni.

Ne hagyd ki!