Tborcz István a család és a munka miatt, átmenetileg költözött Marbellába
Fotó:Shutterstock

Tiborcz István elmondta, hogy miért és mennyi időre költözött Marbellába

Szó sincs arról, hogy felszámolja a magyarországi érdekeltségeit, további üzleti lehetőségeken dolgozik itthon és külföldön is a miniszterelnök veje. A Magyar Hang arról kérdezte, hogy ha itthon képzeli el a jövőjét, miért költözött családjával Spanyolországba, amire azt felelte: ez a döntés csak átmeneti időszakra szól.


Itthon és Spanyolországban is dolgozik

Alapvetően két ok miatt döntöttünk úgy, hogy Marbellába költözünk. Egyrészt adódott néhány üzleti lehetőség, amelyekkel élni akartam, emiatt igen sok időt kell Spanyolországban töltenem. Azt viszont nem akartam, hogy keveset találkozzak a gyerekekkel. Másrészt a kislányom ötéves, az utolsó évben az iskola előtt jó lehetőségnek tűnt, hogy angolul és spanyolul tanuljon ő és a testvérei is. A legképtelenebb találgatások jelentek meg arról, hogy felszámolunk itthon mindent, holott további üzleti lehetőségeken dolgozom Magyarországon és külföldön is

– mondta a miniszterelnök veje a lapnak.

Az előzmények

Mi is megírtuk, hogy a Blikk értesülése szerint a miniszterelnök lánya és veje a spanyolországi Marbellára költözik, de ettől még a vállalkozásaik Magyarországon maradnak. A hvg.hu ezzel kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy több mint tucatnyi Magyarországon működő vállalatnak tulajdonosa közvetlenül vagy közvetve Orbán Ráhel és Tiborcz István. A miniszterelnök lányához két vállalkozás köthető, az egyik egy bababolt, melynek tulajdonosa, a másik egy hotelek és éttermek márkastratégiájával foglalkozó vállalkozás, amelyben ügyvezető.

Marbella és Los Alcazares

Tiborcz István jelenleg Magyarországon közvetlenül két cég tulajdonosa. A 2015-ben alapított BDPST Group ingatlanfejlesztő és szállodaüzemeltető vállalkozás, az IBC-Projekt Gazdasági tanácsadó Kft. ingatlanok adásvételével foglalkozik. E két vállalat azonban még 16 másik, döntő részben ingatlanokkal és szállodákkal foglalkozó cégnek a társtulajdonosa, vagyis közvetetten ezeket is lehet Tiborcz vállalatainak nevezni. Ráadásul a BDPST épp egy nappal a költözés híre előtt számolt be arról, hogy Spanyolországban terjeszkedik. A cég Los Alcazaresben vásárolt egy szállodát, amit korábban ők üzemeltettek.


Ne hagyd ki!