Noha a miniszterelnök lánya és veje Spanyolországba költözik, vállalkozásaik Magyarországon maradnak.Több tucatnyi cég

A Blikk szerint a miniszterelnök lánya és veje a spanyolországi Marbellára költözik, de ettől még a vállalkozásaik Magyarországon maradnak - írta a hvg.hu. A lap felhívja a figyelmet arra, hogy több mint tucatnyi Magyarországon működő vállalatnak tulajdonosa közvetlenül vagy közvetve Orbán Ráhel és Tiborcz István. A miniszterelnök lányához két vállalkozás köthető, az egyik egy bababolt, melynek tulajdonosa, a másik egy hotelek és éttermek márkastratégiájával foglalkozó vállalkozás, amelyben ügyvezető.

Marbella és Los Alcazares

Tiborcz István jelenleg Magyarországon közvetlenül két cég tulajdonosa. A 2015-ben alapított BDPST Group ingatlanfejlesztő és szállodaüzemeltető vállalkozás, az IBC-Projekt Gazdasági tanácsadó Kft. ingatlanok adásvételével foglalkozik. E két vállalat azonban még 16 másik, döntő részben ingatlanokkal és szállodákkal foglalkozó cégnek a társtulajdonosa, vagyis közvetetten ezeket is lehet Tiborcz vállalatainak nevezni. Ráadásul a BDPST épp egy nappal a költözés híre előtt számolt be arról, hogy Spanyolországban terjeszkedik. A cég Los Alcazaresben vásárolt egy szállodát, amit korábban ők üzemeltettek, írta a lap.

The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

A Mol nem hagyja annyiban a Hernádi Zsoltot elmarasztaló horvát ítéletet

A Mol-csoport csalódottságának adott hangot az ítélet kapcsán. Álláspontjuk szerint a legfelsőbb bíróság annak ellenére hagyta helyben a Zágráb megyei bíróság elsőfokú elmarasztaló ítéletét, hogy korábban mind a magyar hatóságok, mind pedig a horvát kormány által kezdeményezett nemzetközi választottbírósági eljárás azt állapította meg, hogy sem a Mol, sem annak tisztségviselői nem követtek el bűncselekményt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Szálka a vásárlók szemében a faáruk drágulása, lépett a versenyhivatal

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) gyorsított ágazati vizsgálatot indított a fa építőanyagok hazai piacán is, hogy megfelelően feltárhassa a drasztikus építőipari drágulás mögött húzódó piaci folyamatokat. A vizsgálat a Nébih ellenőrzéseivel összehangolt helyszíni kutatásokkal indult, a GVH vizsgálói több piaci szereplőnél is megjelentek.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Horvátországban jogerőre emelkedett a Mol-vezér börtönbüntetése

A horvát legfelsőbb bíróság megerősítette a Zágráb megyei bíróság elsőfokú elmarasztaló ítéletét Ivo Sanader volt horvát kormányfő és Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója egyesített perében - közölte a Jutarnji List című horvát napilap. A nemzetközi választottbíróság szerint viszont Horvátország nem tudta bizonyítani, hogy a Mol (vagy Hernádi Zsolt) megvesztegette volna Sanadert.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!