Donald Trump amerikai zászló előtt
Fotó: Shutterstock

Trump rossz napjai: a szabadalmi hivatal is beintett neki

Elutasította Donald Trump kérelmét az amerikai Szabadalmi és Védjegy Hivatal a Truth Social nevének levédetésére.

Az exelnökhöz kapcsolódó közösségi oldal neve a hatóság szerint nem elég egyedi és megkülönböztethető.

Azonosság a névben

Az USA Szabadalmi és Védjegy Hivatala azzal az indokkal utasította vissza a kérelmet, hogy a Truth Social elnevezés túl sok hasonlóságot mutat más, már bejegyzett üzleti entitással – írja az Insider.

Álláspontjuk szerint zavart keltően hasonló például a Vero-True Social nevű, app-alapú közösségi médiaplatformhoz, és a Truth Network keresztény rádióhálózat nevéhez.

A Truth Networkhöz képest az volt a probléma, hogy mindkettőben ugyanaz a domináns szó, a Truth szerepel. A True Socialnél pedig úgy látták: a Truth és a True ugyanazt a gondolatot közvetíti, az őszinteséget illetve a tényszerűséget, ráadásul mindkettő közösségi oldal.

Azonosság a szolgáltatásban 

Az elnevezésekben emellett jelen van a social szó is, ami azt jelenti, hogy általánosságban hasonló a hangzásuk illetve írásban a kinézetük, eltekintve egy apró, betűsorbeli különbségtől.

Miután a jelölések hasonlóak, és a szolgáltatások is kapcsolódnak egymáshoz, megvan a valószínűsége annak, hogy egymással felcserélhetők

– írták.

Trumpnak 2023 februárjáig van ideje reagálni a döntésre.

A Trump Media and Technology Group által létrehozott Truth Social erős hasonlóságot mutat a Twitterrel, amely örökre kitiltotta a platformjáról az amerikai exelnököt 2021 januárjában.

Itt írtunk arról, hogy Donald Trump temetkezési hellyé nyílvánítaná a golfpályáját, hogy adókedvezményt kapjon.


Ne hagyd ki!