3 milliárd forint a letelepedésért: ennyiért menekülnek Új-Zélandra a szupergazdagok
Fotó: 123rf

3 milliárd forint a letelepedésért: ennyiért menekülnek Új-Zélandra a szupergazdagok

Földet vásárolnak és túlélő bunkereket építenek a szupergazdagok Új-Zélandon. De miért? Az Index.hu talált rá egy érdekes sztorira a nagyvilág milliárdosairól.

Ha vége a világnak, akkor is jó hely

Új-Zéland határai szigorú korlátozások mellett zárva vannak, mióta kitört a világjárvány. Az ország kemény intézkedéseinek hatása is érezhető, összesen 2880 koronavírusos esetet regisztráltak a járvány kezdete óta és mindössze 26 halálos áldozata volt eddig ott a vírusnak. Új-Zéland minden adottsága megvan ahhoz, hogy jól kezeljen egy ilyen válsághelyzetet, emellett ezt az országot tartják a legjobb választásnak arra az esetre, ha a civilizáció összeomlana - írja az Index.

Fidzsi már nem elég jó

Larry Page, a Google egyik alapítója két évet töltött Fidzsi szigetein, majd tavaly év végén folyamodott vízumért az új-zélandi hatóságokhoz, mert a gyermeke helyben nem kaphatta meg azt az orvosi ellátást, amelyre szüksége volt – írja a helyi Stuff magazin.

A milliárdos a Befektetői Plusz néven igényelhető nem meghatározott időre szóló tartózkodási vízumot kért, aminek függvénye, hogy igénylője három éven belül tízmillió dollárt fektessen be egy új-zélandi cégbe. A világ hatodik leggazdagabb embereként számon tartott Page pedig élt ezzel a lehetőséggel.

Ne hagyd ki!