Több aktív magyar válogatott focista próbálkozik az üzleti életben
Fotó: Shutterstock

Sportolónak vagy vállalkozónak jobbak a focistáink?

Számos magyar aktív válogatott focista bontogatja a szárnyait az üzleti életben. Néhányuk cégei nem állnak a legfényesebben, mások vállalkozásai szép számokat produkálnak. Mutatjuk, milyen vállalkozói érzékkel bírnak válogatott futballistáink!

Egyre több focista áll vállalkozónak is

A válogatott futballistáink körében egyre nagyobb a vállalkozó kedv, hiszen évről évre többen mozgolódnak az üzleti életben. Ráadásul egész sok vállalatuk tudta pozitívan zárni a tavalyi évet – jegyzi meg az mfor.hu. Legelőször nézzük a legeket:

  • A legnagyobb bevételt Szalai Ádám fémmegmunkálással foglalkozó cége, az OLS-Omega-Laser-Steeltec Kft. érte el, hiszen 906 millió forintra tett szert tavaly.
  • A legnagyobb nyereséget Holman Dávid Érsekvadkerti Húsbaromfi Kft.-je realizálta. A több magánszemély tulajdonában lévő vállalat 143,3 milliós profittal zárt.
  • A legtőkeerősebb társaság címét szintén az utóbbi cég kapta, a 377,4 millió forintos saját tőkéjének köszönhetően.
  • A legnagyobb veszteséget Dzsudzsák Balázs legrégebbi cége, a sportszer-kiskereskedelemmel foglalkozó DB7.hu Kft. szenvedte el, hiszen 32,1 milliós mínusszal zárt.

Magyar válogatott futballisták az üzleti életben

Dzsudzsák Balázs egyre több céggel gyarapítja cégbirodalmát. Jelenleg öt vállalatban tulajdonos: a már említett DB7.hu Kft.-ben, a magánegészségügy területén a különösen jövedelmező Rába Medical Center Kft.-ben, egy veszteséges vagyonkezelőben, a Rába Medical Invest Kft.-ben, a légi- és űrjárműgyártással foglalkozó Első Magyar Léghajógyár Kft.-ben, valamint a BGZN Tüzép Kft.-ben, de az utóbbi két vállalkozásról egyelőre kevés az adat.

A Szalai Ádám nevéhez fűződő OLS-Omega-Laser-Steeltec Kft.-t már említettük. Emellett az ingatlan adásvétellel foglalkozó cége, a Szalai Brothers is jó évet zárt tavaly.

Cége van az RB Leipzig középpályásának, Szoboszlai Dominiknak is. Az egyéb sporttevékenységet főtevékenységként bejegyző társaság az e-sport területén próbálja megtalálni a számításait Domination Esport Kft. néven. A vállalat szép profitot könyvelhetett el tavaly.

A Slovan Bratislava csatárának sem lehet oka panaszra. Holman Dávid két régi és igen jól prosperáló társaság tulajdonosai között tudhatja magát. A már említett Érsekvadkerti Húsbaromfi Kft. mellett a Holman J.T.D. Kft. gabonaféle, hüvelyes növény, olajos mag termesztésével foglalkozó vállalata is stabil lábakon áll.