A Puskás Ferenc Stadion
Fotó: Shutterstock

Kiderült, mennyit kaszált Azahriah csapata a Puskás-triplázással

Nettó 1,4 milliárd forint kiadás mellett 2 milliárdos bevétellel, tehát 600 milliós nyereséggel zárta Azahriah a tripla Puskás-koncertet, derül ki egy friss interjúból, amit a Hvg360 készített Azahriah menedzsereivel, Tóth Gergővel és Tóth Kristóffal.


Az interjúban arra is fény derül, hogy a három koncert munkálataiban nagyjából 1500 ember vett részt – ebből 900 fő felelt a nézők biztonságáért. A stáb eredetileg 800-900 milliós kiadással számolt, azonban ez az előre nem látható költségek és az infláció miatt végül közel kétszeresére nőtt.

A három koncertre összesen 138 890 jegyet értékesítettek. Az első napon 45 ezer néző látta Azahriah-t, a másik két koncerten pedig 47-47 ezer.

A tripla Puskás-koncert nemhogy belföldi előadónak, de külföldi sztároknak sem jött még össze soha. Ennek megfelelően a teljes produkció nemzetközi színvonalú volt: a pirotechnika Angliából, a lánggépek és a szikragépek Belgiumból, a fénytechnikai pótlás pedig Németországból és Lengyelországból érkezett.

Tóth Gergely azt is kiemelte: a show minden eleme sokszorosan túl volt biztosítva azért, hogy mindhárom este a lehető legbiztonságosabb legyen. Így például a színpad feletti hatalmas, 700 kilós zombikezekről 88 oldalas biztonsági-technikai tanulmányt kellett elfogadtatniuk, azt pedig tűzoltók mérték ki, hogy mekkora lehet a távolság a lánggép és a közönség között.

Tóth Kristóf (Krsa) szerint ezután sem lesz sok ideje pihenni Azahriah stábjának. Indulnak a nyári koncertek – köztük több külföldi fesztivál –, készülnek egy európai turnéra, és közben forgatják a Mi vagyunk Azahriah című zenés, félig fikciós mozifilmet is.

Ne hagyd ki!