A baromfiágazat szereplői is nekimentek a Lidl-nek
Fotó: Shutterstock

A sertéshúsosok után a baromfisok is nekimentek a Lidl-nek

Külföldről származó olcsó baromfihúsok is megjelentek a Lidl magyarországi bolthálózatában – hívja fel a figyelmet a Baromfi Termék Tanács (BTT). A szakmai szervezet azt írja a weboldalán, hogy az üzletlánc korábbi vállalását sértő magatartásával károkat okoz beszállítóinak, a baromfipiac hazai szereplőinek.Lengyel csirkemellfilé és darált pulykahús is megjelent az utóbbi időszakban a Lidl magyarországi üzleteiben, rontva ezzel a hazai baromfiágazati szereplők érékesítési lehetőségeit. A külföldi termékeket az üzletlánc akciók keretében, jóval olcsóbban forgalmazza a magyar baromfihúsoknál, így a behozatal alkalmas lehet arra, hogy letörje a belföldi baromfiárakat, egyben negatív precedenst teremtsen.

A Baromfi Termék Tanács nehezményezi a Lidl húsbehozatalát, hiszen az üzletlánc korábban maga vállalta, hogy csak magyar termelésből származó baromfihúsokat forgalmaz. A mostani húsimport szembe megy a Lidl korábbi ígéretével és vállalásával, ezzel veszteségeket okoz a hazai baromfiágazati vállalkozásoknak.


A BTT egyetért a hazai sertéságazat szereplőivel, akik szintén kifogásolják a Lidl jelenlegi piaci magatartását. A magyar hússzektor jövője múlhat azon, hogy a kereskedelmi láncok a hazai húságazati vállalkozásokkal korrekt és kiszámítható együttműködési magatartást tanúsítsanak – hangsúlyozza a BTT. A Lidl egyelőre nem válaszolt a szervezet közleményére, amint megteszi, frissítjük cikkünket.


Ne hagyd ki!