Ezek a szalámik nem húsból készültek
Forrás: Plantcraft

Magyar siker New York-ban, hódított a húsmentes pástétom

A magyar Plantcraft vállalat terméke nyerte el a legjobb húsalternatívának járó díjat a szegmens legjelentősebb világkiállításán. A cég természetes növényi fehérjeforrások felhasználásával szója-, glutén- és adalékanyag mentes élelmiszerek kifejlesztésével foglalkozik.


Magyar siker Amerikában

A magyar Plantcraft cég növényi alapú pástétomával (Plant-Based Pâté) vett részt a nem állati eredetű készítményeket bemutató New York-i Plant Based World Expo-n. A vállalat terméke megszerezte az első helyet a „Legjobb húshelyettesítő alternatíva” – kategóriában a szervezők és a FoodBev (élelmiszeripari szakmai médium) képviselőinek véleménye alapján – áll a cég sajtóközleményében.

„Ma már világosan látszik, hogy a következő évtizedekben a Föld lakossága eléri a 10 milliárd főt, az így várhatóan 70 százalékkal megugró húsfogyasztás biztosítása lehetetlen a jelenlegi élelmiszeripari modellel. Napjainkban az amerikai háztartások 57 százaléka vásárol rendszeresen növényi alapú hús- és tejhelyettesítő termékeket különböző okokból. A mi célunk pedig az, hogy következetes fejlesztéssel egyre szélesebb választékkal szolgáljuk ki őket a tápláló, egészséges és finom húsalternatívákkal – így remélhetőleg egyre többen fogyasztanak majd ilyen készítményeket”

- nyilatkozta Hetényi Csaba, a Plantcraft társalapítója.

Terjeszkedik a cég

A Plantcraft számára a 2021-es év az aktív piacépítésről szólt. Több amerikai üzletlánccal, egyebek között az USA legnagyobb kiskereskedelmi óriásával, a Kroger-rel is tárgyalások indultak. Ezt követően a Kroger egyik leánycégénél pár héten belül indul a magyar vállalat termékeinek a forgalmazása. Idén januártól közel 150 üzletben lesznek jelen Amerikában. Év végéig pedig ambiciózus terveik vannak: 1200 kereskedelmi egységbe és 500 HORECA - partner kínálatába szeretnének bekerülni. Emellett Magyarországon is találkozhatunk a termékeikkel.

„Nagyon pozitív visszajelzések érkeztek a növényi alapú pepperoni szalámiról, melyre elsősorban pizzafeltétként számítanak az élelmiszeripari szereplők. Így került a napokban a készítmény a hazai polcokra, valamint a Don Pepe vegán termékvonalában, és mindez csak a kezdet. Már készülőben van a húsmentes hot dog és grill kolbász is, miközben az egészséges párizsi után vágyakozók is hamarosan megismerhetik a növényi alapú alternatívát”

– áll a cég közleményében.

Ne hagyd ki!