RTK-s robotpilóta rendszer 1.900.000Ft + Áfa-ért!
Fotó: Agrogazda.hu Mérőműszerek Kft.

RTK-s robotpilóta rendszer 1 900 000Ft + Áfa-ért!

Az Agrogazda.hu Mérőműszerek Kft. az LD-Agro robotpilóta rendszer mellett felvette a kínálatába az FJ Dynamics, hihetetlen áru robotpilóta rendszerét is! Legyen szó talajmunkáról, vetésről, permetezésről vagy aratásról ez az új, nagy teljesítményű automata kormányrendszer minden helyzetben helytáll. • Folyamatos fejlesztések (pl.: ISOBUS vezérlés)
 • Hatalmas, 10.1”-os android rendszerű kijelző
 • +-2.5 cm RTK pontosság
 • 2 antennás rendszer + kerékszög szenzor
 • Univerzális robotpilóta, minden gépre felszerelhető
 • 30 Nm nyomaték, mellyel MTZ, Zetor és keleti traktorok is felszerelhetőek
 • Opcionálisan bázisállomással

Fotó: Agrogazda.hu Mérőműszerek Kft.

De mi is az FJ Dynamics?

Az FJ Dynamics egy robotikai vállalat, amely a digitalizálásra, az automatizálásra és az új energiákra összpontosít. A társaság célja, hogy teljes körű automatizált és digitális megoldást kínáljon a mezőgazdaságban, erdészetben, állattenyésztésben, halászatban és az építőiparban. Elkötelezettek amellett, hogy egy hasznos és megfizethető automata kormányzást készítsenek a hatékonyabb mezőgazdasági munkálatok érdekében. A vállalat kutatás-fejlesztési és üzemeltetési központokkal rendelkezik Szingapúrban, az Egyesült Államokban, Svédországban, Kínában és Hongkongban.

Miért lett az egyik legnépszerűbb robotpilóta az FJ Dynamics rendszere?

Röviden, a hihetetlen ára miatt! Nincs még egy két antennás RTK pontos rendszer a piacon, ilyen áron! A gyártó hatalmas, több 10.000-es mennyiségben gyártja a rendszereket és mindent univerzálisra terveztek. Így a gyártási költségeket sikerült drasztikusan lecsökkenteni.

Továbbá a világ szinte összes tájékán felismerték már az automata kormányzásban rejlő lehetőségeket. Többek között azt, hogy rengeteg időt, energiát és input anyagot spórolható meg a robotpilóta használatával. A robotpilóta rendszer egyik nagy előnye, hogy sose fárad el, a nap 24 órájában ugyanazzal a +- 2.5 cm-es pontossággal végzi a munkáját.

Az FJ Dynamics robotpilóta rendszer elektromos motorja hihetetlen nagy erővel 30 Nm nyomatékkal dolgozik az automata kormányzás ezáltal minden típusú és márkájú traktorhoz megfelelő mindez elérhető áron és kitűnő minőségben.

Az automata kormányzás, kivétel nélkül minden munkafolyamathoz alkalmas. A precíz munkavégzéshez óriási segítséget nyújt az úgynevezett „IMU” ami a jármű tényleges helyzetének kiszámítását végzi és ezáltal az automata kormányzás minden körülmény között helytáll.

Fotó: Agrogazda.hu Mérőműszerek Kft.

Milyen munkagépekkel kompatibilis az FJ Dynamics robotpilóta rendszere? 

A csomag részét képező univerzális felszerelő készletek segítségével, minden munkagépre felszerelhető az automata kormányzás. A robotpilóta rendszer a nagy nyomatékának köszönhetően alkalmazható, az esetben is, ha nem olyan könnyű tekerni a kormányt, így jelentős terhet levesz a gépkezelőről.

Fotó: Agrogazda.hu Mérőműszerek Kft.

Ki szereli fel az automata kormányzást?

Az automata kormányzás telepítését, minden esetben szakképzett kollégánk végzi. A telepítés végző kolléga a robotpilóta rendszer telepítése után egy teljes körű betanítást is végez. Hamar elsajátítható a használata, a betanítás által, problémamentesen fogja, tudja használni az automata kormányzást.

Az FJ Dynamics robotpilóta rendszert, akár egy másik gépre is könnyedén átszerelhetjük. Az automata kormányzás kalibrációja egy végtelenül egyszerű feladat, ehhez óriási segítséget nyújt a 10.1”-os terminálon megjelenő ábrák, amivel pontosan látható, hogy hova milyen adatokat kell felvinnünk.

Fotó: Agrogazda.hu Mérőműszerek Kft.

Milyen főbb egységekből áll a robotpilóta rendszer?


 • Az automata kormányzás egyik fontos eleme a 2 darab antennából álló készlet, amit a traktor tetejére kell felszerelni, egy univerzális tartókonzol segítségével. Nagyon fontos, hogy a készlet RTK előfizetés nélkül nem működik.
 • A szög érzékelő szenzor, amit a kormányzott tengelyre szerelve érzékeli és a kormányzási szöget
 • A 10.1”-os terminál, ami egyszerűen kezelhető, magyar nyelvű, és amit a fülkében a gyári RAM tartókarral van lehetőség rögzíteni
 • Az „IMU” ami egy giroszkópos vezérlő egység gyorsulásmérővel és iránytűvel, vízszintesen a fülke belsejében helyezzük el.
 • Elektromosan mozgatott kormánykerék, amit az eredeti kormánykerék helyére, a traktor kormányrúdjára kell felszerelni.

Fotó: Agrogazda.hu Mérőműszerek Kft.

Mik az alap funkciói az automata kormányzásnak?

Az FJ Dynamics robotpilóta rendszer jelenleg az A-B párhuzamos vonalvezetésre képes minimum 0.7 km/h és maximum 30 km/h sebesség között, illetve a görbe vonalvezetésre is mindezt a +-2.5 cm-es RTK pontossággal.

A táblainformációk lementhetőek és importálhatók az FJ Dynamics eszközökbe. Más készülékek korábbi műveleti adatai is importálhatók. Az alábbi formátumokat támogatja: SHP/SHX/DBF/ISOXML.

A robotpilóta rendszer szerves része a terepkompenzáció, mely kiszámítja a GPS-antenna helyzete és a jármű középpontjának pozíciója közötti különbséget a talajon, függetlenül attól, hogy milyen lejtőn halad a jármű. A robotpilóta rendszer egy IMU-t használ a jármű tényleges helyzetének kiszámításához, hogy a lejtőkön és egyenetlen talajon segítsen minimalizálni a kihagyásokat és átfedéseket.

Fotó: Agrogazda.hu Mérőműszerek Kft.

A FJ Dynamics folyamatosan arra törekszik, hogy minden igényt kiszolgáljon, ezáltal folyamatosak a fejlesztések, a közel jövőben várható plusz funkciók:

 • ISOBUS vezérlés

 • Az automata kormányzás képes lesz alacsony sebességű U-fordulásra, a kezelőnek csak a fékre kell lépnie, amikor eléri a fordulópontot, majd a jármű automatikusan megfordul

 • Virtuális szakaszolás megjelenítése

 • Tábla/mező körbejárás


Bővebben a FJ Dynamics robotpilótáról, illetve megrendelés:Ide kattintva!

Az FJ Dynamics robotpilóta rendszer kiegészíthető, többek között:

Az automata kormányzás kiegészíthető IP65-ös védettségű wi-fi kamerákkal. A robotpilóta termináljához 2 db HD felbontású kamera csatlakoztatható, tökéletes segítséget nyújtva tolatáshoz is. A valós idejű képek bármikor átkapcsolhatók és ellenőrizhetőek. Az automatikus fényerősség érzékelőjének és az infravörös éjjellátójának a segítéségével bármilyen napszakban használható.

Fotó: Agrogazda.hu Mérőműszerek Kft.

Bővebben az FJ Dynamics WiFi kameráról, illetve megrendelés:Ide kattintva!

A másik hasznos kiegészítő lehet a bázisállomás, ami fejlett RTK technológiát használ a pontos helymeghatározás érdekében. A vásárlását leginkább akkor javasoljuk, ha több gépet használ a gazdaságán belül, így egyszerre több gépnek biztosítja az RTK +- 2.5 cm-es pontosságot. A bázisállomás, RTK jelkorrekciót továbbít rádión és interneten keresztül 10 km-es körzetben. Közvetlen hálózatra is csatlakoztatható, de az akkumulátorai segítségével 12 órán át működőképes a bázisállomás.

Fotó: Agrogazda.hu Mérőműszerek Kft.

Bővebben az FJ Dynamics RTK bázisállomásról, illetve megrendelés: Ide kattintva!

Érdeklődjön! Valamennyi robotpilóta-kormányautomatika, sorvezető és egyéb kiegészítők hihetetlenül kedvező áron érhetőek el az Agrogazda.hu Mérőműszerek Kft kínálatában!


Erdei Márk
termékszakértő
erdei.mark@agrogazda.hu
+ 36 70/342-3887

Agrogazda.hu Mérőműszerek Kft.
Székesfehérvár, Zsombolyai u. 36.
Tel.: +36 22/322-650; Mobil: +36 70/618-6225
Web: www.agrogazda.hu; E-mail: info@agrogazda.hu

Ne hagyd ki!