Friss időjárás-előrejelzés érkezett
Fotó: Shutterstock

Figyelem: számottevően megváltozhat az időjárás!

Itt a legfrissebb, egy hétre vonatkozó időjárás-előrejelzés! Újabb esőzésekre van kilátás a következő napokban, a hétvégén csak néhol, a jövő hét első felében viszont többfelé lehetnek záporok, zivatarok. Mutatjuk a részleteket!


A jövő héten nőnek a csapadékesélyek

Pénteken még marad a napos, száraz, forró időjárás nagy területen 33 fokot meghaladó maximum értékekkel. Szombaton egy hullámzó frontrendszer érkezik fölénk, mely meghatározza a következő napok időjárását. A hétvégén még csak elszórtan várhatók záporok, zivatarok, majd a jövő hét első felében megnő a csapadékhajlam, és többfelé számíthatunk akár kiadósabb csapadékot adó záporokra, zivatarokra – írja a met.hu.

A hét végéig jellemzően tovább száradnak a talajok, a legtöbb helyen fokozódik az aszály, a jövő hét elejétől viszont egyre többfelé némi enyhülés valószínű a szárazságban. A hőmérséklet szombaton még csak nyugaton, északnyugaton esik vissza néhány fokkal, az Alföldön tovább fokozódik a hőség, majd vasárnap már csak a déli, délkeleti országrészben melegszik 30 fok fölé a levegő. A jövő hét első felében is a nyugati és az északi országrész lesz a hűvösebb, ahol 30 fok alatt alakulnak a maximumok, míg az Alföld nagy részén, főként a Tiszántúlon marad a meleg idő.

Enyhülhet az aszály

Csak átmeneti enyhülést hozott a hétvégi hidegfront, azóta ismét visszatért a száraz, meleg idő, a hét első felében csak elszórtan fordultak elő záporok. Az aszály a hétvégén többfelé mérséklődött, de jellemzően csak kis mértékben, és azóta ismét száradnak a talajok. Változást a szombaton érkező hullámzó frontrendszer hozhat, melyhez kötődően a hétvégén csak néhol, a jövő hét első felében viszont már többfelé lehetnek záporok, zivatarok.


Ne hagyd ki!