Építőipari szolgáltatások az Imperial Holdingtól
Fotó: Shutterstock

Imperial Holding - vezető a zöld kivitelezésben (x)

Az Imperial Holding 40 éves családi vállalkozás, mely mára a családi ház építési piac egyik vezetőjévé nőtte ki magát, de más tevékenységei is vannak az építőiparban.


Mit kell tudni az Imperial Holdingról?

Miközben a lakossági piacon az egyik legmegbízhatóbb, legstabilabb vállalkozásként szerepel évek óta folyamatos növekedéssel, OPTEN A++-os minősítéssel, az ipari, B2B területet is meghódította, könnyűszerkezetes csarnokok, raktárak, logisztikai épületek kivitelezésével.

A cégcsoport saját beruházásokat is végez, jellemzően kisebb társasházak, ikerházak formájában, az elmúlt két évben több, mint 30 saját fejlesztésű lakóegységet adtak át, melyekbe Amerikában élő magyar származású üzletemberek fektettek be, és 20-25-30%-os hozamokat értek el.

A holding most további fejlesztéseket, és befektetők bevonását tervezi.

Imperial Holding

Fotó: Imperial Holding Group

Mi most a családi házat építők fő problémája, és hogyan oldja ezt meg az Imperial Holding? 

Az emberek szeretnék előre tudni, mennyiből fog megépülni a házuk, és szeretnének erre garanciát kapni. Természetesen azt is elvárják, hogy ez az ár reális legyen, a kivitelező pedig hiteles, megbízható, leinformálható.

Ezért a Imperial Holding a jelenlegi piaci helyzetben is átalánydíjas szerződéseket köt, fix áron, fix határidőket vállalnak, egy reális tartalékkeret kikötésével az anyagárak kiszámíthatatlan változásaira.

Ezzel tudnak biztonságot, kiszámíthatóságot adni az építkezőknek, előre tervezhető büdzsével, ami most a legfontosabb azoknak az embereknek, akik nem tudják előre, elegendő lesz-e a pénzük a házuk befejezéséhez.

Az árakat előre lehet látni a honlapjukon, több mint 630 fix (előre kiszámítható) áron kínált típusházat mutatnak be, valamint konkrét műszaki tartalmakat adnak meg, többféle igényszinten is (alap-közép-luxus), amikhez hozzávetőleges négyzetméter árakat is rendelnek azok számára, akik egyedi tervezésben gondolkodnak.

Dolgoznak különböző építési technológiákkal (hagyományos tégla, Liapor, SIP panel, Leier kéregpanel, Ytong készház, acél-és favázas könnyűszerkezetes házak) is.

Versenyképes áraikat, amikre egyre nagyobb szükség van az emelkedő anyagárak miatt, nagyfokú gépesítettségüknek köszönhetik.

Sokaknak probléma, hogy úgy kell belevágniuk egy építész tervezésbe, akár milliós tételeket is fizetve, hogy nem tudják, végül mennyibe fog kerülni a ház kivitelezése. Az Imperial Holding erre is kínál megoldást.

A tervezés és a kivitelezés egy kézben van náluk, és már eleve olyan házakat tervez a cég, akár egy előre megadott költségkeret szerint, amik gazdaságosan kivitelezhetőek, mentesek a feleslegesen drága műszaki megoldásoktól és a rossz helykihasználástól.

Ez a költségvezérelt tervezés, amit nyújtanak, egyedülálló a piacon.

Mivel az igények növekednek, a cég a kapacitásait is növelte, míg korábban csak Budapesten és Pest megyében, valamint a Balaton környékén vállaltak munkákat, de mára már az ország minden pontján.

A legtöbb magánépíttető hitelt vagy támogatást vesz igénybe, aminek az ügyintézésben is segítenek.

Az építkezés során előfinanszírozást is vállalnak, amíg a bank belép, ha az építtetőnek nincs elengedő forrása.

Imperial Holding

Fotó: imperial Holding Group

Hogyan látja az építőipar jövőjét az Imperial Holding? 

Virág Gergő, a cég egyik vezetője úgy véli, a mostani piaci trendek, az agglomerációba történő tömeges kiköltözés nagyon kedveznek a családi ház építő piacnak, ahogy természetesen az állami támogatások, kedvezményes hitelek is.

Úgy gondolja, a zöld energiáé a jövő, ő maga is aktív környezetvédő, állatvédő, a klímaváltozás elleni küzdelem harcos alakja, és kihangsúlyozza, hogy minden épített házuk megfelel legalább a BB+ energetikai besorolásnak, és zöld hitel is felvehető rá.

Most induló új, villamossági-gépészeti üzletáguk kifejezetten a megújuló energiaforrások telepítését, a napelem, hőszivattyú és hővisszanyerős szellőztető-rendszerek beépítését tűzte ki a zászlójára.

Ennek kiváló szakembere Gerőcs Imre kollégájuk, aki már 1999 óta foglalkozik megújuló energiás rendszerekkel.

Imperial Holding

Fotó: Imperial Holding Group

Mi a jövőképük az ipari ingatlanok területén? 

A mezőgazdasági, logisztikai épületek kivitelezését végző üzletág nagy jövő elé néz, a logisztikai ingatlanok most az ingatlanfejlesztők fókuszában vannak, magas megtérülést tudnak elérni velük, az Imperial Holding kivitelezőként, fejlesztőként szaktudásával, szaktanácsaival, tapasztalatával szívesen segít azoknak, akik beruházóként szeretnének megjelenni ezen a piacon, és a lehetőségek iránt érdeklődnek.

Az ipari üzletágból a cégcsoport 2022-ben már 2 milliárdos árbevételt tervez.

Csarnokaikat nem csak kivitelezik, igény esetén saját beruházásban bérbe is adják megrendelőiknek.

Ne hagyd ki!