Az új konstrukció nagyobb keresletet generálhat, mint ahány ingatlanra egyelőre felvehető.


Tovább drágulhatnak

Fokozhatja az új lakások drágulását a kamatmentes CSOK-hitel a Duna House szerint. Azt mondják, az új konstrukció nagyobb keresletet generálhat, mint ahány ingatlanra egyelőre felvehető. Egy új építésű, 90 négyzetméteres, energiahatékony lakást Budapest környékén 60 millióért kínálnak. Ugyanott ugyanez, kevésbé energiahatékony megoldásokkal 50 millió forintba kerül, adta hírül az RTL Híradó.

Szűk rétegnek jó

Másfél hete jelentette be a kormány, hogy ingyen adja a CSOK-hitelt a jegybank októbertől induló Zöld kölcsöne mellé. Ebből kizárólag energiahatékony új otthont lehet vásárolni. Három gyerek esetén 5 milliót is megtakaríthatnak azok a családok, amelyek 15 milliós zöldhitelt vesznek fel, hogy építsenek egy új lakást. Két gyerek esetén 3 milliót nyerhetnek a 10 milliós kölcsönön. A Duna House szerint az újépítésű lakások piacán idén is áremelkedés lesz, átlagosan 5-10 százalék. Elsősorban az építési alapanyagok árai és a munkaerőköltségek növekedése miatt.

The Conversation

Friss

Fotó:Shutterstock

Szegénységi csúszdán a magyar nyugdíjasok, mi lehet a megoldás?

Minden magyar nyugdíjas egy szegénységi csúszdára kerül, amint megállapították a nyugdíját – mondta a Portfolio-nak Farkas András nyugdíjszakértő, aki néhány megoldási javaslatot is ismertetett.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:Shutterstock

Ha zavarnak a szeméthegyek, itt és most te is tehetsz ellenük, mutatjuk

Hétfőtől lehet regisztrálni a legnagyobb belföldi hulladékgyűjtő eseményre, a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióra - mondta Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára. Mutatjuk, hol.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:Shutterstock

Orbán Viktor elmondta, mikor és hogyan kapnak vissza 600 milliárdot a családok

Az oltás működik, Magyarország működik – mondta a kormányfő az Országgyűlés őszi ülésszakának megnyitásaként. A miniszterelnök több fontos intézkedést is bejelentett, ezeket foglaljuk össze.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!