Nettó félmilliós háztartási jövedelemmel, három gyerekkel akár 110 millió forintot is begyűjthetnek a jól keresők a kormány otthonteremtési támogatásainak kihasználásával.Nettó félmilliós jövedelem felett

Egy családalapítás előtt álló, három gyermeket tervező család egy nettó 100 millió forintos első ingatlan megvásárlása esetén akár 42 millió forint vissza nem térítő támogatást és 73 millió forint kamattámogatott hitelt is igénybe vehet - írta a Portfólió. Ekkor a család teljes hitele 110 millió, melynek törlesztőrészlete havi 297 ezer forint húsz évig. Természetesen mindez a jól keresőkre, a példában a nettó félmillió forint feletti háztartási jövedelemmel rendelkezőkre vonatkozik. Vegyük sorra a támogatási elemeket egy 100 millió forintos első lakás megvásárlása esetén!

Vissza nem térítendő támogatási formák

  • CSOK új ingatlanra: 10 millió
  • babaváró hitel elengedése: 10 millió
  • jelzálog-hitel elengedése: 5 millió
  • anyák diákhitel elengedése: 5 millió
  • illetékmentesség ingatlanvásárlásra: 4 millió 200 ezer (a lakás bruttó vételárának 4 százaléka)
  • áfa-visszaigénylés új ingatlan vásárlására: 5 millió (a lakás nettó vételárának 5 százaléka)
  • otthonfelújítási támogatás maximuma: 3 millió
  • nagycsaládosok autóvásárlása: 2,5 millió

Visszatérítendő, kamattámogatott hitelek​

A fenti példa esetén az összes támogatás: 41 millió 700 ezer. Az összes hitel: 73 millió forint. Ugyanakkor ezeknek csak egy része áll rendelkezésre az ingatlan megvásárlásakor. Hiszen számos támogatás feltétele a 2. és 3. gyermek születése. Másrészt a Zöld Otthon Programhoz, amely a legmagasabb kedvezményes hitelt kínálja, nem kell gyermek, egyedülállóként is igényelhető. Kvéve, ha annak 0 százalékos áltozatát, a két gyermek mellett 10, a három gyermek mellett 15 millió forintig elérhető zöld CSOK-hitelt veszi fel valaki.
The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Napelemre, fűtéskorszerűsítésre kérnél többmilliós támogatást? Ez az útja

A nagyszabású, lakosságnak szóló pályázat napelemes rendszerek és energiatakarékos, korszerű, elektromos fűtési rendszerek kialakításához nyújt támogatást. A kivitelező cégeknek hétfőtől van lehetőségük a regisztrációs kérelem benyújtására, a családok és magánszemélyek a program első ütemében december 6. és január 12. között pályázhatnak - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: MediaMarkt RS Bútor

A MediaMarkt összebútorozott az RS-sel, szó szerint

A budapesti Pólus Center MediaMarkt áruházában is elérhetővé vált októbertől az RS Bútor számos terméke. A kísérleti jelleggel kialakított hibrid bemutatóteremben együtt kínálják a konyhabútorokat, s az azokba beépíthető, illetve hozzájuk illeszkedő háztartási gépeket, eszközöket.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Itt a gépi mosogatószerek nagy tesztjének eredménye, meglepetésekkel

A Tudatos Vásárlók 25 tablettát és 13 gélt vizsgáltak laboratóriumi tesztekkel. Összesen 2660 edényt mosogattak el és nagy különbségeket találtak. A teszt megmutatta, hogy melyek a leghatékonyabb, legzöldebb és egyben legolcsóbb tabletták és gélek gépi mosogatáshoz, és hogy valóban környezetbarát-e a tablettákon a lebomló fólia.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!