A párizsiak 59 százaléka támogatta a döntést, az autósok egy része kevésbé örült neki.



Sebességkorlátozás

Hétfőtől 30 km/h a legmagasabb megengedett sebesség a legtöbb párizsi utcán – írja a Le Figaro. A belső kerületek nagy részében eddig is legfeljebb 30-cal lehetett menni, a nagyobb utakon pedig 50 km/h-val. A Champs-Élysées-n és néhány másik nagyobb úton marad az 50-es sebességkorlát. A városvezetés még júliusban jelentette be az augusztus végén induló sebességkorlátozást, amit már több másik város (például Toulouse, Montpellier és Tours) is bevezetett.

A buszok lassabbak

A városiaknak elvileg fel sem fog tűnni a változás, mert az átlagsebesség a belvárosban a helyiek szerint nagyjából 15 km/h, de az agglomerációban élők számára a lépés megnehezíti a bejutást. Míg a városiak ki tudják használni a hatékony tömegközlekedést, a Párizsba tartó buszok elvileg jelentősen lassabbak, mint az autók, tette hozzá a Telex.

The Conversation

Friss

Kína hivatalosan is betiltotta a kriptovalutákat

„A virtuális valutákkal kapcsolatos üzleti tevékenység illegális pénzügyi tevékenységnek minősül" – jelentette be Kína központi bankja, ezáltal gyakorlatilag betiltva a kriptovalutákat a kínai piacon.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

Hamarosan drónokkal szállítják a kemoterápiás gyógyszereket

Az egyesült királyságbeli Isle of Wight NHS Trust egészségügyi szervezet háromhónapos tesztprogramot indított, amelyben a legénység nélküli légi járművek (UAV) használatának előnyeit vizsgálja a kemoterápiás gyógyszerek kiszállításában.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: pixabay.com

Újratölthető, sötétben világító növények válthatják le az utcai lámpákat

Ambiciózus kutatóknak a nanotechnológia segítségével sikerült olyan növényeket alkotniuk, amelyek huzamosabb ideig világítanak a sötétben. Ha a technológiát tökéletesre fejlesztik, akkor a jövőben a nanonövények felválthatják a nagy energiaigényű elektromos lámpákat.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!