Bár rengetegen elszomorodtak Messi átigazolása miatt, a legendás kosárlabdázó, Michael Jordan biztosan nem tartozik közéjük.Gyűlnek a gazdagok

Korábban mi is beszámolunk róla, hogy Messi átigazolásával az üzleti élet szereplői is jól jártak, például Jeff Bezos is. Most újabb szupersztár tűnt fel az üzleti porondon, aki komoly nyereségre számíthat az argentin futballista Párizsba érkezésének köszönhetően. Ő pedig nem más, mint Michael Jordan. MJ viszont nem a közvetítési jogokból, hanem a mezeladásokból fog profitálni.

Ahogy a sportban, úgy az üzletben

Michael Jordan jelenleg a Jordan Brand ruházati vállalat tulajdonosa, amely egyebek között az Air Jordan márkát is birtokolja. A vállalat üzleti viszonyban van a Nike-val és a Paris Saint-Germain futballklubbal is. Az együttműködésük a 2018/2019-es szezonban indult, 2022-ig közepéig biztosan érvényben lesz. A megállapodás értelmében a kosárlabda ikon cége felel a PSG sportruházatának gyártásáért, amely a mezeket is magában foglalja. Messi érkezésével pedig a mezeladásokban is növekedés várható, így Jordan komoly bevételekre számíthat. MJ az összes értékesítés után öt százalékos részesedésre jogosult. Nézzük, mit is jelent ez pontosan!

Matekozzunk!

  • A Lionel Messi nevével fémjelzett 30-as mezt jelenleg 187,99 dollárért (cirka 56 ezer forint) árulják
  • Ha egymillió Messi mez talál új gazdára, az 187,99 millió dolláros bevételt jelentene, amelyből MJ 9,4 millió dollárt kapna
  • A PSG arra számít, hogy a 2021/2022-es szezonban 2,5 millió Messi-mez kerül értékesítésre
  • Ez Michael Jordan-nek egy év alatt 23,5 millió dollár (hétmilliárd forint) bevételt jelentene
  • Bár a Jordan Brand szerződése jövő nyáron lejár, valószínűleg meg fogják hosszabbítani, így Messi összesen 47 millió dollárt hozhat a kosaras konyhájára

Persze ez egyelőre csak spekuláció.

A Chicago Bulls aranykorának sztárjátékosa jól áll anyagilag, de a pandémia rendesen megtépázta az üzleteit. Az amerikai Forbes elemzése szerint vagyona 2020-ban 24 százalékkal, 2,1 milliárd dollárról 1,6 milliárd dollárra csökkent.

The Conversation

Friss

Mennyiért lehet most lakást venni vagy bérelni Győrben és környékén?


Családi ház 30 millióért

Győr-Moson-Sopron megyében a panelek átlagos négyzetméterára 380 000 forint, a téglalakásoknál ez az összeg átlagosan 486 000 forint. Míg a lakások négyzetméterárai nőttek, addig a házaknál stagnálást figyeltek meg éves összevetésben, így egy átlagos, 100 négyzetméteres ingatlant továbbra is meg lehet vásárolni 30 millió forintért. Az átlagos lakásméret vételre 65-70 négyzetméter, amiért átlagosan 21,9 millió forintot adnak.


Bérlet havi 120 ezerért

Győrben jellemzően 120 000 forint a havi költség egy lakásra, addig Sopronban már átlagosan 80 000 forintért is lehet bérelni. A megyeszékhely magas árait nem csak a nyugati határ közelsége és a felsőoktatási intézmények indokolják, hanem az Audi gyárban foglalkoztatott ingázó vagy vendégmunkások is, akik albérlettel oldják meg lakhatásukat. Ennél drágábban csak Budapesten és Veszprémben lehet kiadni lakásokat az egyetemistáknak, illetve a vidéki munkavállalóknak, olvasható a Duna House közleményében.

Photo by Scott Graham on Unsplash

Figyelem! Fontos változások a NAV nyomtatványkitöltőben

Frissítsen az ÁNYK új verziójára, mert ellenkező esetben nem tud majd nyomtatványokat küldeni.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Valdhy Mbemba on Unsplash

Csodatörténet: a magyar anyuka megváltoztatta egy kongói család életét

Néhány ezer forinttal indult a történet Etyekről.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!