Doctor Strange az őrület multiverzumában
Fotó: Shutterstock

Zabálják a nézők az őrület multiverzumát: Te láttad már?

Már a magyar mozikban is látható a legújabb Marvel-produkció, a Doctor Strange az őrület multiverzumában, amely a nyitóhétvégén bombasiker volt az Egyesült Államokban.

A gyártó Disney közlése szerint összesen 185 millió dollár bevételt hozott, amely az előzetes várakozásokkal megegyező, felső határ. A nyitóhétvégén 170-185 millió dollárt vártak az új alkotástól.

Az idei csúcs lehet

A Doctor Strange újabb része ezzel az előkelő 11. helyet foglalja el a nyitóhétvégén az Egyesült Államokban legjobban teljesítő filmek rangsorában.

Ráadásul az első, 2016-os Doctor Strange hasonló bevételeit is megduplázta, amely 85 millió dollár volt. Ezután könnyen meglehet, hogy 2022 legeredményesebb nyitóhétvégéjén már túlvagyunk,

ezt az összeget talán egyetlen, ebben az évben még vászonra kerülő produkció sem tudja majd túlszárnyalni.

A filmben, amelyben a Benedict Cumberbatch által alakított szuperhős varázsló párhuzamos univerzumokban küzd a gonosz erőkkel, világviszonylatban is már 450 millió dollárt hozott a konyhára.

Újabb ok az optimizmusra

A friss siker az egész moziágazat számára okozhat fellélegzést a pandémia-sújtotta időszak után. Az év erősen indult a márciusi Batman és az áprilisi Sonic 2 bemutatásával, és a mozitulajdonosok erősen reménykednek, hogy két év után végre visszatérhet a járvány előtti időszak nézőszáma. Arról, hogy szinte lélegzetvisszafojtva tekintenek az idei bemutatók elé az ágazat szereplői, itt írtunk.

Egy Marvel-produkció iránti felfokozott érdeklődés természetesen nem túl meglepő: a franchise már több mint 25 milliárd dollárt söpört be jegyeladásokból 2008 óta, és számtalan kategóriában rekordernek számít.

Ebből a cikkünkből kiderül, melyik a Marvel-moziverzum öt legtöbb pénzt termelő filmje. Itt pedig a világ tíz legnagyobb bevétellel büszkélkedő filmjéről írtunk.

A Pókember azért lenyomta Doctor Strange-et. A Nincs hazaút című film tavaly decemberi nyitóhétvégéjén az Egyesült Államokban 253 millió dollár folyt be a jegyeladásokból, amely a harmadik legerősebb kezdés.


Ne hagyd ki!