Óriási siker
A megszerzett első helyével olaszokat is maga mögé utasította gelato-készítésben egy budapesti cukrász, Fazekas Ádám, a fagylaltkészítés világbajnokságán. Az igen hosszú, 12 órán át tartó versenyen a világ tizennyolc országának harminckét gelatokészítőjénél bizonyult jobbnak a magyar szakember – írja a Napi.hu a világ egyik legnagyobb fagylaltgépeket gyártó cégének, az olasz Carpigiani-nak a közleményére hivatkozva.
Fazekas Ádám a “Frutta di Pistacchio” fantázianevű fagylaltkülönlegességével nyerte el a rangos díjat, ez egy pisztáciakrémen alapuló, tonkababbal és málnával megbolondított gelato-különlegesség. A zsűri díjazta a technikát és a szakértelmet, amellyel a fagylaltkülönlegességek készültek, valamint az édesség összetevőit és azok ízét. A szakember egyébként a budapesti Fazekas Cukrászda vezető cukrásza.
A világbajnoki cím eléréséhez vezető út még 2018-ban kezdődött a budapesti cukrász számára, amikor Fazekas Ádám megnyerte a gelatokészítők magyarországi versenyét. Az ezt követő években a Gelato Festival Next Generation verseny első helyért járó díját is bezsebelte. Ezen a megmérettetésen a 16 legjobb 30 év alatti cukrásszal mérte össze a tudását. Ezt követte a szuperdöntő, ahol a világ legjobb gelatokészítői találkoztak.
Fazekas Ádám a motivációjáról annyit mondott, hogy a kimeríthetetlen tudásvágya hajtja a szakmájában. Emellett a győztes gelato-különlegességhez a cukrászdájának egyik legjobban fogyó édessége adta az ihletet.
A Festival World Masters Final nevű verseny szervezői egyébként a Gelato, valamint a Sigep - Italian Exhibition Group kiállításszervező cégek voltak.
Drágult az édesség
A téli szezonban gelato-fagylaltokkal ugyan nem, de egyéb slágerédességekkel a Haszon.hu már foglalkozott korábbi cikkeiben.
Ebben az írásunkban egyebek között az idei év legnépszerűbb szaloncukraival foglalkoztunk, itt pedig a csokimikulások kínálata volt terítéken. Ha pedig valaki a karácsony néhány slágertermékének az árára kíváncsi, ezt a cikkünket ajánljuk a figyelmébe.