Megvalósul a LIdl régi álma

A boltlánc a jövő héten megnyitja Buda két forgalmas csomópontjához új fővárosi, Csalogány utcai üzletét.


A boltnyitás már több mint tíz éve napirendre került: a területet még 2009-ben vette meg a boltlánc az önkormányzattól, a telek egy tízezred részét később visszavásárlási joggal továbbadta az OTP Ingatlan Zrt.-nek. Első körben a társasház és a bolt létrehozására szóló engedélyeket visszadobta az illetékes kormányhivatal, feltehetően a plázastop miatt, amely szerint a legalább 400 négyzetméteres üzletek létrehozásához, megnyitásához hatósági engedélyre van szükség.

A kerületi építési előírásoknak sem felelt meg az eredeti terv. Majd 2016-ban a korábbi tulajdonszerzése miatt az OTP-leánycég - nem pedig a Lidl - adta be az engedélyt, az üzlet alapterülete pedig papíron az eredeti 2348+2949 négyzetméterről 1960 négyzetméterre csökkent.Így felgyorsult a folyamat- írja a Napi.hu.

Riválisok

Kis csúszással, de március 11-én, azaz jövő csütörtökön átadják az egységet, amely a környékbeli kisboltok mellett konkurenciát teremthet a Széna téri Mammutban lévő, valamint a Batthyány téri Sparoknak. A három magyarországi diszkontlánc közül a Penny Marketnek van a legtöbb egysége országszerte, összesen több mint 220 boltja van a láncnak. A Lidl hálózata a Csalogány utcaival együtt már majdnem 190-nél tart, az Aldi - amely a magyar piacot 200-250 bolttal tekintené lefedettnek - közel 150 egységgel rendelkezik.


Ne hagyd ki!