Hatalmas az érdeklődés a januárban elindított otthonfelújítási program iránt. A hirtelen megnövekedett kereslet miatt egyre több az amatőr kivitelező a piacon. Mit lehet tenni?


Soha nem volt ilyen fontos a körültekintés a szakemberek kiválasztásánál- írja a piacésprofit.hu. A lapnak nyilatkozott Őrfalvy Árpád, az ablakszakerto.hu tulajdonosa, aki arra hívta a fel a figyelmet, hogy ha már valaki félrerakott pénzt a felújításra, akkor azt értelemszerűen úgy is kellene elköltenie, hogy ténylegesen értéket növeljen a lakáson, és ne romboljon. Ezt megnehezíti, hogy az építőipari mesterek zöme már most hónapokra be van táblázva.

Összefoglaltuk a szakember legfontosabb tanácsait

  • Nem érdemes a legolcsóbb vállalkozót megbízni egy ingatlan felújításával.
  • Megéri ajánlás útján olyan kivitelezőt választani, akivel családon belül vagy az ismeretségi körben korábban elégedettek voltak.
  • Ha az időnk engedi, ajánlott több, akár négy-öt szakembert is meghallgatni.
  • Aki csak a szakkifejezéseket puffogtatja, és nincs hozzáadott értéke a tervekhez, valószínűleg nem a legjobb a szakmájában.
  • Gyanús, ha valaki másnap kezdeni tud.
  • A jobb mesterek kevésbé rugalmasak, mert hetekkel, hónapokkal előre lefoglalják őket, igaz, megeshet, hogy egy váratlan lemondás miatt a jók is be tudnak ugrani.
  • Ellenőrizzük a kivitelezők cégadatait, a forgalmát, a bejelentett alkalmazottak létszámát.

Az ablakszakerto.hu tulajdonosa szerint a felújítási roham várhatóan egész évben kitart, cége 40 százalékos forgalomnövekedésre számít 2021-ben.


The Conversation

Friss

Ha vettél ezekből a hústermékekből, ne egyél belőlük, visszakapod az árát

Három hústerméket hívott vissza a METRO Kereskedelmi Kft. elővigyázatosságból, etilén-oxid jelenléte miatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ez az ország nem fukarkodott első olimpiai bajnoka megjutalmazásával

A Fülöp-szigetek első olimpiai bajnoka, a súlyemelő Hidilyn Diaz csaknem200 millió forintnak (32,79 millió peso) megfelelő összeget kap hazájától a tokiói aranyérméért.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Magyarországot két természeti csapás fenyegeti: a sok vagy a kevés víz

Áradások, földrengések, szárazság és szélviharok. Az elmúlt hetek is megmutatták, hogy ezek a katasztrófák egyre gyakoribbak Európában és hazánkban. A brit Cambridge Econometrics kutatócég 22 évre kiterjedő adatelemzéséből kiderült, hogy melyek a természeti csapások által legsúlyosabban érintett területek Európában, Magyarországot is beleértve. Az elszenvedett károk számszerűsíthetőek.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!