Hatalmas az érdeklődés a januárban elindított otthonfelújítási program iránt. A hirtelen megnövekedett kereslet miatt egyre több az amatőr kivitelező a piacon. Mit lehet tenni?


Soha nem volt ilyen fontos a körültekintés a szakemberek kiválasztásánál- írja a piacésprofit.hu. A lapnak nyilatkozott Őrfalvy Árpád, az ablakszakerto.hu tulajdonosa, aki arra hívta a fel a figyelmet, hogy ha már valaki félrerakott pénzt a felújításra, akkor azt értelemszerűen úgy is kellene elköltenie, hogy ténylegesen értéket növeljen a lakáson, és ne romboljon. Ezt megnehezíti, hogy az építőipari mesterek zöme már most hónapokra be van táblázva.

Összefoglaltuk a szakember legfontosabb tanácsait

  • Nem érdemes a legolcsóbb vállalkozót megbízni egy ingatlan felújításával.
  • Megéri ajánlás útján olyan kivitelezőt választani, akivel családon belül vagy az ismeretségi körben korábban elégedettek voltak.
  • Ha az időnk engedi, ajánlott több, akár négy-öt szakembert is meghallgatni.
  • Aki csak a szakkifejezéseket puffogtatja, és nincs hozzáadott értéke a tervekhez, valószínűleg nem a legjobb a szakmájában.
  • Gyanús, ha valaki másnap kezdeni tud.
  • A jobb mesterek kevésbé rugalmasak, mert hetekkel, hónapokkal előre lefoglalják őket, igaz, megeshet, hogy egy váratlan lemondás miatt a jók is be tudnak ugrani.
  • Ellenőrizzük a kivitelezők cégadatait, a forgalmát, a bejelentett alkalmazottak létszámát.

Az ablakszakerto.hu tulajdonosa szerint a felújítási roham várhatóan egész évben kitart, cége 40 százalékos forgalomnövekedésre számít 2021-ben.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

A VW vezére bemondta: munkahelyek tízezreit söpri el az átállás az e-autókra

A Handelsblatt német hírportál értesülései szerint a Volkswagen vezérigazgatója, Herbert Diess a felügyelőbizottságnak tartott előadásában arról beszélt, hogy az elektromos autókra való átállás következtében hamarosan 30 ezer munkahely szűnhet meg. Becslések szerint a teljes német autóiparban ennél is nagyobb leépítésekre lehet számítani.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Pixabay

5 jel, ami arra utal, hogy vállalkozónak születtél

Az életed valamely pontján valószínűleg benned is megfogalmazódott már, hogy bele kellene vágnod egy vállalkozásba. Bár az üzleti élet nem való mindenkinek, az alábbi jellemvonások arra utalnak, hogy sikeres vezető lehet belőled.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

A kiégés határán vagy? Ezek a praktikák segíthetnek

A vállalkozói életben rendkívül egyszerű beleesni abba a hibába, hogy az ember a hét minden napján, a nap 18-20 órájában a munkájára koncentrál. Észre sem vesszük, és a családdal, barátokkal, kikapcsolódással töltött szabadidős tevékenységeket felváltják a koffeintől hajtott, szünet nélküli munkanapok, ami egyenes úton vezet a kiégéshez. Kerüld ezt el, adunk pár tippet.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!