Megalakult a Fenntartható Gazdaságfehéredésért Felelős Bizottság. A pénzügyminiszter a közösségi oldalán tette közzé, hogy mi lesz a feladata.


Varga Mihály a további adócsökkentésekhez szükséges források előteremtését, vagyis még nagyobb gazdasági fehéredést vár a bizottságtól. A miniszter négy konkrét területen kért előrelépést:

  • erősítsék a munkavállalók védelmét a feketefoglalkoztatással szemben
  • növeljék a tisztességes vállalkozók védelmét az adócsalások és a cégtemetők visszaszorításával
  • számolják fel a a számlamentességet egyebek között az építőiparban és a gépjármű-javításnál
  • ösztönözzék az elektronikus fizetések elterjedését

A miniszter azt is közölte, hogy a megbízólevelet átadta a bizottság elnökségének, Izer Norbert adóügyekért felelős és Sors László Nemzeti Adó- és Vámhivatal vezetéséért felelős államtitkárnak.

☝️ Megalakult a Fenntartható Gazdaságfehéredésért Felelős Bizottság. A megbízólevelet átadtam a bizottság elnökségének,...

Közzétette: Varga Mihály2021. február 11., csütörtök


The Conversation

Friss

Fotó: Unsplash

Mit csinál manapság Melinda Gates? Amit Jeff Bezos exneje is!

Jeff Bezos exneje, MacKenzie Scott és Melinda French Gates összesen 40 millió dollárt, azaz közel 12 milliárd forintot szentelt egy olyan ügynek, amely középpontjában az amerikai nők karrierlehetőségeinek és életkörülményeinek javítása áll.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

Mit mérlegeljünk elektromos autó vásárlása előtt? 4 tipp a szakértőtől

Nagy értékű vagyontárgy beszerzésekor számos tényezőt figyelembe veszünk. Nincs ez másképpen elektromos gépjármű vásárlásakor sem. De mi alapján döntsünk ilyenkor? Mutatjuk!
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

26 milliárdra büntették a Zoom-ot, mert kiszivárogtatta a felhasználók adatait

Az Egyesült Államok Kerületi Bírósága 86 millió dollárra, átszámítva közel 26 milliárd forintra büntette a videokonferenciákra szakosodott Zoom vállalatot a felhasználók személyes adatainak kiszivárogtatása miatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!