Svájcba viszik a vagyonukat, mert tartanak a vörös-vörös-zöld koalíciótól.Rosszul vannak

Ha a balközép szociáldemokraták (SPD), a radikális baloldali Linke és a környezetvédő Zöldek kerülnek hatalomra, akkor a vagyonadó újbóli bevezetése és az öröklési adó szigorítása is szóba kerülhet - írta a Reuters. Emiatt a német szupergazdagok meglehetősen rosszul érzik magukat. Olyannyira, hogy Svájcba kezdik menekíteni vagyonukat. Mindezt bankárok és adójogászok mondták a lapnak.

Migrálnának

A Bank for International Settlements adatai azt mutatják, hogy a német háztartások és cégek svájci bankoknál elhelyezett betétei csaknem 5 milliárd dollárral 37,5 milliárd dollárra emelkedtek 2021 első negyedévében. Ebben nincsenek benne a részvények, kötvények vagy pénzügyi termékek. Ezzel szemben az egyszerű készpénz átutalása egy svájci bankszámlára már nem segít az adóelkerülésben. Az óriási nemzetközi nyomás hatására ugyanis a svájciak most megosztják az ilyen számlaadatokat az ügyfelek székhelye szerinti adóhatóságokkal. Ezért egyre több gazdag német fontolgatja, hogy Svájcba költözik. Egy svájci önkormányzati forrás legalábbis azt mondta a lapnak, hogy egyre több gazdag német vállalkozó érdeklődik a letelepedés iránt. Főként a Zürichi-tó környéke érdeklik őket, ahol alacsonyak a helyi adók.

The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

A Mol nem hagyja annyiban a Hernádi Zsoltot elmarasztaló horvát ítéletet

A Mol-csoport csalódottságának adott hangot az ítélet kapcsán. Álláspontjuk szerint a legfelsőbb bíróság annak ellenére hagyta helyben a Zágráb megyei bíróság elsőfokú elmarasztaló ítéletét, hogy korábban mind a magyar hatóságok, mind pedig a horvát kormány által kezdeményezett nemzetközi választottbírósági eljárás azt állapította meg, hogy sem a Mol, sem annak tisztségviselői nem követtek el bűncselekményt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Szálka a vásárlók szemében a faáruk drágulása, lépett a versenyhivatal

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) gyorsított ágazati vizsgálatot indított a fa építőanyagok hazai piacán is, hogy megfelelően feltárhassa a drasztikus építőipari drágulás mögött húzódó piaci folyamatokat. A vizsgálat a Nébih ellenőrzéseivel összehangolt helyszíni kutatásokkal indult, a GVH vizsgálói több piaci szereplőnél is megjelentek.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Horvátországban jogerőre emelkedett a Mol-vezér börtönbüntetése

A horvát legfelsőbb bíróság megerősítette a Zágráb megyei bíróság elsőfokú elmarasztaló ítéletét Ivo Sanader volt horvát kormányfő és Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója egyesített perében - közölte a Jutarnji List című horvát napilap. A nemzetközi választottbíróság szerint viszont Horvátország nem tudta bizonyítani, hogy a Mol (vagy Hernádi Zsolt) megvesztegette volna Sanadert.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!