A NAV is készül a szerelmesek napjára, csak másképp. A fél országban ellenőrzi a kereskedőket.


A NAV nem titkolózik, nyilvános ellenőrzési tervében tette közzé, hogy a vizsgálatok a főváros mellett Bács-Kiskun, Baranya, Fejér, Heves, Somogy, Vas, továbbá Veszprém, Pest és Komárom-Esztergom megyét, valamint Jász-Nagykun-Szolnokot érintik. Kiemelt érdeklődésre számíthatnak a virágosok és az ajándékárusok, parfümériák, az édességárusok és az ékszerüzletek. Vagyis gyakorlatilag mindenki, akihez Valentin-nap előtt betérhetnek a szerelmesek, hogy meglepjék kiválasztottjukat.

Ha ünnep, akkor razzia

Abban sincs sok újdonság, hogy mire utaznak az ellenőrök. Nyugtaadás, számlaadás, alkalmazottak megfelelő bejelentése, az online pénztárgép szabályos használata. No és ne feledkezzünk meg az áruk eredetének igazolásáról. Az ellenőrök sem fognak, ha valamit gyanúsnak találnak.

A kereskedők azt már megszokhatták, hogy az adóellenőrök a nagyobb ünnepek táján razziáznak: nőnapkor, húsvét előtt, ballagáskor, nyáron a Balaton környékén, később a Forma–1 magyar futamakor, iskolakezdés idején, mindenszentek táján, karácsony környékén, végül szilveszter előtt. A Valentin-nap szépen belesimult a hazai adózási kultúrába, ha nem így volna, nyilván a NAV sem razziázna ezen a napon.


The Conversation

Friss

Fotó: Unsplash

A politikusok sehol, a tudósokban bíznak leginkább a magyarok

A tudósokban a magyarok kétharmada bízik, ami a legmagasabb mutató a különböző szakmák körében. A legkevésbé a politikusokban bízunk.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: 123RF

Hol érdemes most ingatlant venni befektetésként? Mutatjuk

A legnagyobb hozamot jelenleg vidéki használt ingatlan vásárlásával lehet elérni.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: 123RF

A magyarok felének továbbra sincs egy fillér megtakarítása sem

A lakosság felének tíz éve sem volt és most sincs megtakarítása. Az elmúlt évtizedről az is elmondható: csaknem ugyanannyian rendelkeztek személyi kölcsönnel, mint lakáshitellel.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!