A NAV is készül a szerelmesek napjára, csak másképp. A fél országban ellenőrzi a kereskedőket.


A NAV nem titkolózik, nyilvános ellenőrzési tervében tette közzé, hogy a vizsgálatok a főváros mellett Bács-Kiskun, Baranya, Fejér, Heves, Somogy, Vas, továbbá Veszprém, Pest és Komárom-Esztergom megyét, valamint Jász-Nagykun-Szolnokot érintik. Kiemelt érdeklődésre számíthatnak a virágosok és az ajándékárusok, parfümériák, az édességárusok és az ékszerüzletek. Vagyis gyakorlatilag mindenki, akihez Valentin-nap előtt betérhetnek a szerelmesek, hogy meglepjék kiválasztottjukat.

Ha ünnep, akkor razzia

Abban sincs sok újdonság, hogy mire utaznak az ellenőrök. Nyugtaadás, számlaadás, alkalmazottak megfelelő bejelentése, az online pénztárgép szabályos használata. No és ne feledkezzünk meg az áruk eredetének igazolásáról. Az ellenőrök sem fognak, ha valamit gyanúsnak találnak.

A kereskedők azt már megszokhatták, hogy az adóellenőrök a nagyobb ünnepek táján razziáznak: nőnapkor, húsvét előtt, ballagáskor, nyáron a Balaton környékén, később a Forma–1 magyar futamakor, iskolakezdés idején, mindenszentek táján, karácsony környékén, végül szilveszter előtt. A Valentin-nap szépen belesimult a hazai adózási kultúrába, ha nem így volna, nyilván a NAV sem razziázna ezen a napon.


The Conversation

Friss

Fotó:123RF

Magyarországot két természeti csapás fenyegeti: a sok vagy a kevés víz

Áradások, földrengések, szárazság és szélviharok. Az elmúlt hetek is megmutatták, hogy ezek a katasztrófák egyre gyakoribbak Európában és hazánkban. A brit Cambridge Econometrics kutatócég 22 évre kiterjedő adatelemzéséből kiderült, hogy melyek a természeti csapások által legsúlyosabban érintett területek Európában, Magyarországot is beleértve. Az elszenvedett károk számszerűsíthetőek.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Mennyi pénzt lehet megtakarítani az elektromos autókkal? Kiszámoltuk

Az elektromos autók beszerzési, illetve üzemeltetési költségeiről számos tévhit kering, amelyek eloszlatása kulcsfontosságú kérdés az elektromobilitás jövője szempontjából. Milyen területen, mekkora megtakarítást lehet elérni e-autókkal a hagyományos gépjárművekhez képest? Cikkünkben erre keressük a választ.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Europa feltérképezése új fejezetet nyit az űrkutatásban

Az élet nyomait kutathatja Elon Musk cége a Jupiter egyik holdján.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!