A szerelmesek napján is razziáznak az adóellenőrök

A NAV is készül a szerelmesek napjára, csak másképp. A fél országban ellenőrzi a kereskedőket.


A NAV nem titkolózik, nyilvános ellenőrzési tervében tette közzé, hogy a vizsgálatok a főváros mellett Bács-Kiskun, Baranya, Fejér, Heves, Somogy, Vas, továbbá Veszprém, Pest és Komárom-Esztergom megyét, valamint Jász-Nagykun-Szolnokot érintik. Kiemelt érdeklődésre számíthatnak a virágosok és az ajándékárusok, parfümériák, az édességárusok és az ékszerüzletek. Vagyis gyakorlatilag mindenki, akihez Valentin-nap előtt betérhetnek a szerelmesek, hogy meglepjék kiválasztottjukat.

Ha ünnep, akkor razzia

Abban sincs sok újdonság, hogy mire utaznak az ellenőrök. Nyugtaadás, számlaadás, alkalmazottak megfelelő bejelentése, az online pénztárgép szabályos használata. No és ne feledkezzünk meg az áruk eredetének igazolásáról. Az ellenőrök sem fognak, ha valamit gyanúsnak találnak.

A kereskedők azt már megszokhatták, hogy az adóellenőrök a nagyobb ünnepek táján razziáznak: nőnapkor, húsvét előtt, ballagáskor, nyáron a Balaton környékén, később a Forma–1 magyar futamakor, iskolakezdés idején, mindenszentek táján, karácsony környékén, végül szilveszter előtt. A Valentin-nap szépen belesimult a hazai adózási kultúrába, ha nem így volna, nyilván a NAV sem razziázna ezen a napon.


Ne hagyd ki!