Nagy hatótáv, nagy méret, 14 e-autó országúti használatra a családnak
Fotó:123RF

Nagy hatótáv, nagy méret, 14 e-autó országúti használatra a családnak

Többször használnád az elektromos autódat országúton vagy autópályán? Nagyobb hatótávra van szükséged a mindennapokban? Nagy a család, kell a hely a kocsiban? Ezekkel a modellekkel elindulhatsz a kompromisszummentes e-autózás felé vezető úton.


Összeállításunkban az árakat a megszerezhető állami támogatás nélkül tüntettük fel, felfelé kerekítve. Fontos megjegyezni, hogy az egyes márkaimportőrök és a kereskedők egyedi ajánlatokkal várják a vásárlókat, így érdemes több helyről begyűjteni az aktuális árakat. A modellek mellett a WLTP szerinti hatótávot és a nettó, azaz a felhasználható akkumulátorkapacitást mutatjuk be.

A 14 modell

1. Volkswagen ID.3 45 kWh és 58 kWh

Az elmúlt időszak leginkább várt elektromos modellje a Volkswagentől. Letisztult, modern belső és külső teszi egyedivé, Volkswagenhez méltó összeszerelési minőségben, illetve elismerésre méltó hatótávval. A Volkswagen ID3 kisebbik, 45 kWh-ás akkumulátora a WLTP szerint 349 km megtételét biztosítja, az autó már 10,8 millió forintért elvihető. A nagyobb, 58 kWh-ás akkumulátorral szerelt változat a WLTP szerint 424 km megtételére elegendő, ez a változat már 14 millió forintért elvihető.

2. Hyundai Kona 39 kWh és 64 kWh

A Hyundai az egyik leghatékonyabb elektromos hajtásrendszerrel kínálja e-autóit, ennek köszönhetően az olyan városi e-terepjárók, mint az elektromos Kona esetében is rendkívül alacsony fogyasztással kalkulálhatunk. A Hyundai Kona belépő változata 39 kWh-ás akkumulátorral rendelkezik, ami a WLTP szerint 289 km megtételét biztosítja, az autó már 10 millió forintért elvihető. A Hyundai Kona nagyobb, 64 kWh-ás kapacitású akkumulátorral szerelt változata a WLTP szerint 449 km megtételét biztosítja, villámtöltésével funkciójával közel kompromisszummentes e-autózást kínál. Már 14,1 millió forintért elvihető.

3. Hyundai Ioniq

A Hyundai Konához hasonlóan az egyik leghatékonyabb hajtásrendszerű villanyautó, mindezt kompakt karosszériával, kényelmes utastérrel kínálja. A Hyundai Ioniq 38,3 kWh-ás akkumulátorral rendelkezik, ami a WLTP szerint 311 km megtételét biztosítja, a modell már 11 millió forintért elvihető.

4. Hyundai Ioniq 5

Az Ioniq 5 a márka első képviselője, mely az e-GMP platformra épül, modern, formabontó, de egyben letisztult külső és belső jegyekkel, innovatív technológiai megoldásokkal felvértezve. A Hyundai Ioniq 5 58 kWh-ás akkumulátorral rendelkezik, ami a WLTP szerint 382 km megtételét biztosítja. A modell induló ára 15 millió forint.

5. Nissan Leaf 36 kWh és 52 kWh

A kompakt autók közül a legnagyobb helykínálattal rendelkező választás. Megbízható évtizedes technológia, 2-ik generációs dinamikus villanymotor és akkumulátor. A belépő szintű Nissan Leaf 36 kWh-ás akkumulátorral rendelkezik, ami a WLTP szerint 270 km megtételét biztosítja. Az alapmodell már 10,5 millió forintért elvihető. A nettó 52 kWh-ás nagyobb kapacitású akkumulátorral szerelt változat közel 400 kilométeres hatótávjával az 1-2 gyermekes családok és taxisok kedvenc e-autója, az a változat már 14,5 millió forintért elvihető.

6. Opel Mokka-e

A globális elektromos autókínálat egyik legújabb versenyzője. A márkához képest merész formavilág, egyedi külső színek teszik különlegessé az Opel elektromos városi terepjáróját. Az Opel Mokka-e 45 kWh-ás akkumulátorral rendelkezik, ami a WLTP szerint 322 km megtételét biztosítja. Már 11,6 millió forintért elvihető.

7. DS3 Crossback e-Tense

A kínálat ékszerdobozaként jellemezhető DS3 Crossback e-Tense, hamisítatlan francia design, prémium minőségben. A DS3 Crossback e-Tense 45 kWh-ás akkumulátorral rendelkezik, ami a WLTP szerint 320 km megtételét biztosítja. Műszakilag megegyezik a PSA cégcsoporton belüli márkák, (Opel Corsa-e, Pegueot e-208 és e-2008) modelljeivel. A divatos e-autó már 12 millió forintért elvihető.

8. Kia e-Niro 39,2 kWh és 64 kWh

A Kia első tisztán elektromos hajtásrendszerrel is rendelhető városi terepjárója. Tágas belső kialakítása miatt a családok és a taxisok egyik kedvenc típusa. A kisebb akkumulátorral rendelkező Kia e-Niro 39,2 kWh-ás akkumulátorával a WLTP szerint 277 km megtételét biztosítja, az alapmodell már 11,4 millió forintért elvihető. A nagyobb akkumulátor kapacitással rendelkező változat több, mint 450 km feletti hatótávjával és villámtöltésével már kompromisszummentes családi e-autózást kínál, ez a változat már 14,2 millió forintért elvihető.

9. Kia e-Soul 39,2 kWh és 64 kWh

Megjelenése miatt a Kia egyik legmegosztóbb típusa. A kissé dobozos külső, hamisítatlan dél-koreai belső stíluselemeket rejt. Hasonlóan az e-Nirohoz, a Kia e-Soul 39,2 kWh-ás akkumulátorral rendelkezik, ami a WLTP szerint 277 km megtételét biztosítja, az autó már 11 millió forintért elvihető. A nettó 64 kWh-ás nagyobb kapacitású akkumulátor szerelt változat több mint 450 kilométeres hatótávjával szintén közel kompromisszummentes alternatívát kínál, ez a változat már 15 millió forintért elvihető.

10. Kia EV6 58 kWh és 77,4 kWh

A Kia dél-koreai autómárka első, már az alapoktól igazi villanyautónak tervezett modellje, illetve a márka prémium irányba történő stratégiaváltásának első képviselője. A Kia EV6 58 kWh-ás kisebb akkumulátorral rendelkező változata a WLTP szerint 398 km megtételét biztosítja. A kisebb 58kWh-ás akkumulátorral szerelt változat már 15 millió forintért elvihető. A nagyobb 77,4 kWh-ás akkumulátorral szerelt modell tárolókapacitása több, mint 500 km megtételére elegendő, a jövőbemutató formavilággal rendelkező e-autó már 17,5 millió forintért elvihető.

11. Peugeot e-2008

A Peugeot márka elektromos SUV modellje, mely lényegében egy megemelt és minden irányban felnagyított e-208. A kívánatos egyedi külső színek, a futurisztikus belső kialakítás, illetve emelt hasmagassága miatt a városi elektromos terepjárók egyik feltűnű szereplője lehet. A Peugeot e-2008 45 kWh-ás akkumulátorral rendelkezik, ami a WLTP szerint 320 km megtételét biztosítja. Már 11,1 millió forintért elvihető.

12. Citroen e-C4

A francia Citroen márkához méltó egyedi külső és belső megoldások, progresszív hidraulikás futóműve teszi különlegessé. A Citroen e-C4 45 kWh-ás akkumulátorral rendelkezik, ami a WLTP szerint 350 km megtételét biztosítja. A Citroen e-autója már 11,3 millió forintért elvihető.

13. Skoda Enyaq iV 52, 58, 77 kWh

A Skoda első elektromos nagyméretű városi terepjárója, kompromisszummentes beltérrel. Ár/érték arányban a jelenlegi nagyméretű e-SUV kínálat egyik legjobb választása ebben az ártartományban. A Skoda Enyaq iV 3 féle akkumulátorral szerelik, ezek rendre 340, 390, 510 kilométeres hatótávot biztosítanak. A különböző modellváltozatok már 14,6 16,2 18,7 millió forintért elvihetőek.

14. Tesla Model 3 40 kWh és 74 kWh

Az e-autózás úttörőjeként emlegetett autógyártó-techcég első valódi tömeggyártású modellje, mely a hatótáv, a biztonság és a kényelem szempontjából i kompromisszummentes e-autózást biztosít. A hazai Tesla márkaképviselet megnyitásával immáron hivatalosan Budapestről is megrendelhetjük Teslánkat. A Tesla Model 3 Standard Range + kisebbik, 40 kWh-ás akkumulátorral a WLTP szerint 448 km megtételét biztosítja, az alapmodell már 15 millió forintért elvihető. A nagyobb, 74 kWh-ás felhasználható akkumulátor kapacitással rendelkező Long Range változat a WLTP szerint 614 km hatótávot biztosít, a kocsi ára 19,5 millió forinttól indul.


Ne hagyd ki!