Milyen tényezők befolyásolják az elektromos gépjárművek térnyerését? A felmérések szerint a három legfontosabb szempont az elektromos autó ára, annak hatótávja, illetve a töltőinfrastruktúra (nyilvános és otthoni/munkahelyi) kiépítettsége. Cikkünkben a harmadik tényezőt vizsgáljuk. A kérdés egyszerű: Hol fogom feltölteni az e-autómat?


Az Európai Unióban gyorsuló ütemben és folyamatosan növekvő anyagi ráfordítással zajlik a töltőinfrastruktúra fejlesztése. Sorra adják át a fő közlekedési útvonalak mentén az újabb gyors-és villámtöltőket (például NEXT-E projektben, melynek célja a közép-kelet-európai régió átjárhatóságának biztosítása). Milyen példákat találunk? A német kormány a legújabb gazdaságélénkítő csomag részeként arra kötelezi a benzinkutak üzemeltetőit, hogy a hagyományos üzemanyag töltőoszlopok mellé elektromos autók töltésére alkalmas e-töltőoszlopokat telepítsenek. Az ilyen intézkedéseknek is köszönhetően kontinensünkön egyre közelebb vagyunk a kompromisszummentes elektromos autós közlekedést lehetővé tevő töltésipont-lefedettségéhez. 2020 közepén átléptük az 1 millió töltőpontot a világban, csak Európában csaknem 300.000 töltőpont van, amit Brüsszel szeretne 1 millióra növelni néhány éven belül

Egyre több helyen és egyszerűbben tölthetünk Magyarországon is

Éveken keresztül ingyenesen tölthették fel e-autóikat a tulajdonosok. 2020 fordulópontot jelentett. Régóta várta a piac azokat jogszabálymódosításokat, melyek lehetővé tették a fizetős töltési szolgáltatás elindítását, amire azért volt szükség, mert így már üzleti alapon folytatódhat a töltőinfrastruktúra bővítése, hozzájárulva a lefedettségi mutatók szignifikáns javulásához. Magyarországon már évek óta jogszabály írja elő, hogy például bevásárlóközpontoknak, hipermarketeknek meghatározott számú parkolóhelyenként e-töltőállomást kell létesíteniük, ez a folyamat gyorsult fel tavaly, az év második felében. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal korábbi statisztikai adatai alapján a trend egyértelmű, Magyarországon a töltések száma megsokszorozódott: 2017-ben még alig haladta meg a 13 ezret, 2018-ban 160 ezer volt. A bővülés töretlennek látszik, 2020-ban az előző évhez képest 27%-kal növekedett a nyilvános töltések száma, ami több, mint 710 ezer töltést jelentett. Ezzel párhuzamosan a töltőoszlopok száma közel 1400 darabra emelkedett.

Korábban szinte csak Budapesten és a nagyobb városokban lehetett e-autót tölteni, de már több töltési lehetőség kínálkozik a kisebb lélekszámú településeken is. Természetesen vannak forgalmasabb töltési csomópontok, de nem állja meg a helyét az a tévhit, hogy átlagosan akár egy vagy több órát kell várni e-autónk töltésére. Ma már a fejlesztéseknek és a különböző útvonaltervező applikációknak köszönhetően akadálytalanul eljuthatunk egy közepes hatótávolságot (200-300km) biztosító elektromos autóval az ország bármely pontjára. Összeségében elmondható, hogy néhány éven belül a töltőinfrastruktúra nem lesz meggondolásra intő tényező e-autó vásárláskor.

Otthon vagy nyilvános e-oszlopon töltsünk? 

Már az elején szeretnénk leszögezni, hogy aki jelenleg nem tud otthon, otthoni villamosenergia árakon (kb. 40 Ft./kWh) vagy a munkahelyén (kb 60-80 Ft./kWh vállalati áron) e-autót tölteni, annak megfontolandó, lényegesen több kompromisszummal járó döntés a tisztán elektromos autó vásárlása. A fizetős töltés bevezetése miatt már csak elvétve találkozhatunk ingyenes töltési lehetőségekkel, leginkább a kiskereskedelmi láncok parkolóiban vagy plázákban. Az árak, töltési csomagok, illetve a töltőoszlop teljesítmények között óriási a szórás. Az árazás lehet felvett teljesítmény alapú (100 Ft./kWh), a töltés idejére szabott (60 Ft./perc), vagy a töltési alkalmak számához igazított (pl.:3000 Ft/alkalom). Vagy a három lehetőség valamilyen kombinációja. Több szolgáltató már különböző csomagokat is kínál (pl. havidíj, időintervallumhoz kötött, kvázi feltöltőkártyás alapon működő, roaming stb.) az e-autók tulajdonosainak.


The Conversation

Friss

A két tesó csípős cukorkákkal robbantott bankot

A 26 éves JJ és a 19 éves Rudy Jimenez élete egyetlen év alatt olyan fordulatot vett, amelyre egyikőjük sem számított. Az Egyesült Államokban, Houston közelében élő mexikói testvérpár mellékesként indított el egy kis online webshopot, amely csupán 12 hónap több mint 30 milliós bevételt generált.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Egy megnyerő önéletrajz érdekében kerüld el ezt a 6 bakit!

Manapság fontosabb, mint valaha, hogy tökéletes legyen az önéletrajzod. Hiába áll rendelkezésre az interneten CV készítési útmutatók tömkelege, sokan mellényúlnak. Nézzük, mire érdemes figyelni az önéletrajz elkészítésekor!

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: NeONBRAND on Unsplash

Lehet, hogy büdös, de jól fizet a kukabúvárkodás

Míg a legtöbb ember sportol vagy zenél a szabadidejében, addig a New York-ban élő Sheffield házaspár járja a környéket, és szemetesekre vadászik. Az érdekes hobbi havonta 900 ezer forintot hoz a házaspárnak.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!