Max Verstappen a Forma-1 nagydíján versenyzik a Red Bull Racing Forma-1-es versenyautójával
Fotó: Pixabay

Ennyit kaszált Max Verstappen a világbajnoki F1-győzelemmel

Egy idegtépő, meglepetésekkel teli, sporttörténelmi jelentőségű finálé után a 2021-es Forma-1 világbajnokságot a Red Bull Racing pilótája, Max Verstappen nyerte. Nézzük, milyen anyagi vonzata van a 24 éves fiatal győzelmének!


Megérte küzdeni

A Forma-1 idei szezonzáró versenyére, az Abu Dhabi Nagydíjra rajongók milliói voltak kíváncsiak. A tét óriási volt. Lewis Hamilton bezsebelhette volna nyolcadik, rekordnak számító világbajnoki címét, míg Max Verstappen azért hajtott, hogy életében először magasba emelhesse eddigi legfontosabb trófeáját. A fiatal versenyző végül egy kiélezett küzdelem utolsó pillanatiban maga mögé utasította a hétszeres bajnokot, és megszerezte a 2022-es idényre a megtisztelő egyes rajtszámot. A győzelem természetesen komoly pénzjutalommal is jár, cikkünkben az anyagiaknak járunk utána.

Busás bónusz, új fizetés

A Marca újság értesülései szerint a világbajnoki győzelem összesen 14 millió euróval, átszámítva nagyjából 5,124 milliárd forinttal gyarapítja Verstappen vagyonát. Idei teljesítményének köszönhetően ugyanis a jövő évi fizetése várhatóan a jelenlegi 23 millió euróról (8,4 milliárd forint) 37 millió euróra (13,54 milliárd forint) fog nőni.

A világbajnoki jutalmat vélhetően nem az F1-től érkező „pilótadíjként”, hanem szerződéses megállapodások és a szponzorálási lehetőségek révén válthatja be a fiatal versenyző.

Verstappen az alábbiakat mondta, mikor Lewis Hamiltonnal való rivalizálásáról kérdezték:

Általánosságban úgy gondolom, hogy mindketten nagyon élveztük. Persze megvoltak a pillanataink, de véleményem szerint ez is része a világbajnoki küzdelemnek. Most, hogy vége a szezonnak, úgy gondolom, egy kicsit relaxálhatunk-de kétségtelen, elég feszült volt az egész. A bajnokság során minden egyes versenyen teljesítőképességünk határáig sodortuk egymás. Azt hiszem, ezt nagyon jó látni.

Mi a helyzet Hamiltonnal?

Lewis Hamilton a bajnoki cím mellett egy tetemes év végi fizetésemelésről, cirka négymillió euróról (1,46 milliárd forint) is lemaradt. Minden bizonnyal nem az anyagiak miatt keserű most a szájíze, ugyanis az idei szezonban már 49 millió eurót, azaz nagyjából 18 milliárd forintot keresett. A brit versenyző továbbá évente hozzávetőlegesen 10 millió euróval gazdagodik szponzorai, egyebek között a Monster, a Puma, a Tommy Hilfiger, a Sony, a Bose, a Bell és a Gran Turismo jóvoltából.

Időközben kiderült, hogy győzelmével a Mercedes munkatársai összesen 17,5 millió font bónuszt oszthattak volna szét egymás között, így fejenként mindenki 10 ezer fontban részesült volna. Idén ez most nem jött össze.

Gratulálok Max-nek és a csapatának. Úgy gondolom, lenyűgöző munkát végeztünk ebben az évben. A gyárban és itt is mindenki keményen dolgozott ezekben a kifejezetten nehéz időszakokban. Büszke vagyok rájuk, és nagyon hálás vagyok, hogy részese lehetek a velük való utazásnak. Mindent beleadtunk a szezon utolsó részében, soha nem adtuk fel.

-mondta a hétszeres világbajnok.

Ne hagyd ki!