Egy év alatt 33 százalékos átlagár-növekedést tapasztalt a használtautó-piacon a Használtautó.hu. Akinek nincs elég pénze, kölcsönből is megoldhatja a vásárlást, a Bankmonitor kiszámolta, mennyi lesz a törlesztő.


A kereslet bővülése és az árak emelkedése sem állt meg a használtautó-piacon, a tavaly decemberben még 3,1 milliós hirdetési átlagárak 2021 márciusában már 3,7 millió forint felett jártak, tavaly márciushoz képest pedig csaknem 1 millió forintos, 33,2 százalékos a drágulás - közölte saját adatai alapján a Használtautó.hu.

Tavaly márciusban és áprilisban az autópiac egészével a portálon indított keresések száma is visszaesett, de az érdeklődők és a vásárlók már májusban visszatértek, és számuk azóta is csak nőtt. Idén az első negyedévben 35 százalékkal, márciusban már csaknem 39 százalékkal több keresést regisztráltak a weboldalon, mint tavaly ilyenkor.

Használt autó hitelből, önerő nélkül?

A vevőknek azt kell első körben eldönteniük, hogy lízinggel vagy autóhitellel szeretnék megoldani a finanszírozást, ugyanis a kettő között számos lényegi különbség van. A lízingről tudni kell, hogy mindenképpen szükséges hozzá önerő, illetve a jármű az utolsó részlet kifizetését követően kerül csak a vásárló tulajdonába.

A másik népszerű finanszírozási forma a személyi kölcsön, aminél nincs szükség önerőre, ráadásul fedezetet sem kérnek a bankok hozzá, vagyis az autó a vevő tulajdonába kerül, így bármikor értékesítheti is azt. A lízing főleg az új autóknál kedvelt, a kereskedők sokszor maguk is kedvező feltételekkel kínálnak ilyen finanszírozást bizonyos modelljeikhez, míg a személyi kölcsön a használt autók esetében favorit.

Mekkora havi törlesztőre számíthatunk?

Egy átlagos értékű használt autóra elegendő, 3,7 millió forintos személyi kölcsön havi törlesztője 5 éves futamidővel jelenleg 74 ezer Ft és 87 ezer Ft között lehet, attól függően, hogy melyik bankot választjuk. Ez a havi 13 ezer forint különbség pedig 5 év alatt bizony 814 ezer Ft-ra hízhat, vagyis nem kicsit a tétje az okos választásnak. A Bankmonitor cikkében további részleteket, kalkulátorokat találtok a hitelekről, a rendelkezésre álló pénzügyi konstrukciókról.


The Conversation

Friss

Fotó: Unsplash

Hullott a haja, ez adta az ötletet a ma már jól menő vállalkozásához

A 26 éves Philomina Kane életét egy teljesen hétköznapi dolog változtatta meg. A Ghánában született fiatal formabontó ötlete az amerikai cápák tetszését is elnyerte, akik a napokban 200 ezer dollárral beszálltak az egy év alatt óriási sikereket elérő vállalkozásába.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Sorstársait segíti a semmiből jött milliárdos üzletasszony

Az indonéziai Tessa Wijaya mindig is arról álmodott, hogy sikeres karriert fusson be a fintech szektorban. Képzetlen, délkelet-ázsiai nőként azonban ez szinte lehetetlennek tűnt. Kitartásának köszönhetően minden akadályt leküzdött, dollármilliárdos üzletet alapított, most pedig azon dolgozik, hogy más nők is a nyomdokaiba lépjenek.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Gates, Musk és Cook nem finomkodik, ha Steve Jobs-ról van szó

Steve Jobs bevonult a történelembe. Munkatársak és versenytársak tömegei tulajdonították sikerük egy részét Jobs-nak, aki kereken 10 évvel ezelőtt hagyott itt minket örökre. Ma van a nemzetközi Steve Jobs megemlékezés napja, utánajártunk, hogyan vélekednek az üzletemberről napjaink meghatározó piaci szereplői.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!