Pedig a rendőrség nem titkolózott, előre meghirdette, hogy februárban egy héten át fokozattan ellenőrzi a teherfuvarozókat és a buszosokat.


A múlt héten 2800 nehéz tehergépkocsit és 180 autóbuszt ellenőriztek a rendőrök. Az átfogó, európai szintű akcióban főleg a vezetési- és pihenőidő, valamint a veszélyes áruk szállítására vonatkozó szabályok betartását vizsgálták. Az eredmény önmagáért beszélt. Bár a sofőrök felkészülhettek az ellenőrzésekre, a rendőrség több mint 800 alkalommal állapított meg valamilyen jogsértést. Vagyis a hivatásos gépjárművezetők negyede nem ment át a vizsgán.

A leggyakoribb mulasztások

A legtöbbször, egy híján 160-szor a megengedettnél gyorsabban hajtottak a sofőrök. A rakománybiztonsággal több mint 100, a pihenőidővel csaknem ugyanennyi, a papírokkal 66 esetben volt gond. Három pilótánál ráadásul alkoholfogyasztás gyanúja is felmerült. A buszosoknál is a gyorshajtás volt a leggyakoribb jogsértés. Mi meg csak bámuljuk az adatokat, és egyszerűen nem értjük, hogy miért kockáztatnak azok, akiknek a megélhetésük múlik a szabályok betartásán. Mit gondolsz, milyen eredmény született volna, ha a rendőrség nem szól előre az akcióról?


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Ellepték a katasztrófaturisták a konténerhajókkal teletömött kikötőket

Néhány hónapja valószínűleg senki sem gondolta volna, hogy valami jó is kisülhet a hajózási iparág vergődéséből. Mint kiderült, rengetegen kíváncsiak az óriási teherhajókra, az érdeklődők ellepték a világ nagyobb kikötőit. Az eredmény? Fellendült a turizmus.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
FotóShutterstock

A Continental válasza Lázár kirohanására: kész visszaadni a támogatás egy részét

Az állami támogatás dolgozói létszámmal kapcsolatos feltételeit valóban nem tudják teljesíteni az autóipar lejtmenete miatt, de mindezt már korábban jelezték a kormánynak. A cég kész visszafizetni a támogatás egy részét.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Jó hír a fogyasztóknak és az állatartóknak: kikerülhet az antibiotikum a takarmányból

Egyedülálló takarmány-adalékanyag kifejlesztésén dolgozik a Dr. Bata Zrt. A kifejleszteni kívánt termék preventív alkalmazásával csökkenhetne vagy teljesen elhagyható lenne az antibiotikumok felhasználása, ezért egészségesebb állományt és a gyarapodási mutatók javulását várják a szakemberek.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!