Egy ember a kezében tartja a telefonját, amin épp a Waze-t tölti be vezetés előtt a kocijában
Fotó: Shutterstock

Meditálj a Waze-zel a dugóban! Magyarországon is elérhető az újítás

A Waze bejelentette, hogy a Headspace meditációs applikációval közösen új funkcióval bővíti a szolgáltatását annak érdekében, hogy kellemesebbé tegye az utazásokat.„Találd meg az utazás örömét”

A navigációs app tájékoztatása szerint a „Vezess a Headspace-szel" funkció célja az, hogy az ingázások és a dugók kevésbé legyenek stresszesek, valamint „megtanítsa a sofőröket arra, hogyan lelhetnek több örömet és értelmet az útjaik során". A Heaspace élménybena vezetők beállíthatják, hogy éppen milyen hangulatban vannak. Lehet választani a

  • tudatos,
  • nyitott,
  • derűs,
  • bizakodó,
  • és örömteli kedélyállapotok közül.

A sofőrök továbbá szinkronizálhatják a Spotify lejátszási listáikat a Waze zenelejátszóján keresztül, amely kiegészült a Headspace meditációs tartalmaival is. A „Hetedik mennyország" funkcióval pedig az alkalmazáson belüli gépjármű ikont le lehet cserélni egy meglehetősen laza megjelenésű hőlégballonra. Emellett navigációs hangnak be lehet állítani a Headspace szakemberét, Eve Lewis Prieto-t, aki meditációs gyakorlatokkal, utasításokkal segíti a sofőröket. A Prieto-hangvezérlés azonban csak angolul érhető el.

Folyamatos megújulás

A forgalom borzalmas. Minél tovább vagy részese, annál rosszabb lesz a vérnyomásod, az alvászavarod, a hátfájdalmad és magasabb lesz a depresszióra való hajlamod. Ahogy az iskolák és a munkahelyek miatt egyre több ember tér vissza az ingázások ritmusába, úgy egyre több ember ragad a dugókban is. Annak érdekében, hogy megtaláljuk a módját, hogy segítsünk leküzdeni a forgalom negatív hatásait, és arra ösztönözzük a járművezetőket, hogy élvezzék az utazásaikat a Mentális Egészség Világnapján a Headspace-nél dolgozó barátainkhoz fordultunk.

-olvasható a Waze blogposztjában.

Az új funkció aktiválásához meg kell nyitni a Waze menüt, és rákattintani a Vezess a Headspace-szel menüpontra.

A Waze az elmúlt években számos újítás vezetett be az applikációjába, hogy élvezetesebbé tegye az utazásokat. Ilyenek például a Mancs őrjárat (Paw Patrol), a Fraggle Rock és a Pride témák, de egyebek között a YouTube Music-kal, a Pandora-val, az iHeartRadio-val és az Audible-el is társult.

Ne hagyd ki!