A járvány miatt bajba jutott cégeket segítő kölcsön folyósításának részletes szabályait márciusra dolgozza ki a Magyar Fejlesztési Bank. Lesznek feltételei.


Azok a cégek kaphatják meg az új ingyenhitelt, amelyek nem fordultak veszteségbe a járvány előtt, 2019-ben

– erről beszélt Sipos-Tompa Levente az RTL Klub Híradójának. A folyósításért felelős Magyar Fejlesztési Bank vezetője azt is elmondta, a jelentkezőknek a kölcsön felvételéhez át kell esniük a hitelbírálati eljáráson, amelyben a 2019-es záró eredmény mellett a működőképességüket, életképességüket vizsgálják. Mást nem.

A vendéglátósok ipartestülete abban bízik, hogy az elbírálás igazságos lesz, így azok a vállalkozások sem esnek el a lehetőségtől, amelyek 2019-végére nem önhibájukból vagy rossz gazdálkodásuk miatt fordultak mínuszba, hanem azért, mert ezt megelőzően beruházásokra fordították a forrásaikat.

Amit a kölcsönről tudni lehet

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a hétvégén azt mondta, az új hitelt várhatóan valamilyen automatizmushoz, valószínűleg a TEÁOR számokkal azonosítható tevékenységi körökhöz kötik. A vendéglátás és a turizmus, valamint az ezeket kiszolgáló ágazatok képviselői, például a taxisok, beszállítók is beletartoznak majd a kedvezményezetti körbe.

Orbán Viktor a múlt héten jelentette be az új hitelkonstrukció elindítását a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara évnyitóján, Varga Mihály pénzügyminiszter pedig a hétvégén közölt újabb részleteket a konstrukcióról. A Magyar Bankholding a napokban jelezte, hogy az MFB pontok megkezdték a felkészülést az igénylések fogadására.

A felvehető hitelösszeg legfeljebb 10 millió forint. Bér, járulék, rezsi, működési költség, valamint készlet finanszírozására egyaránt felhasználható, az ügyfél által fizetendő éves kamat 0 százalék, a futamidő legfeljebb 10 év. A törlesztést az adós a hitel folyósítását követően 3 év türelmi idő után kezdi meg.


The Conversation

Friss

Fotó Shutterstock

Itt a legdrágább a panellakás, „Gazdag”-gal kezdődik a neve

A járványban a panellakásoknál is visszaesett a kereslet tavaly, ami magával hozta az árak korrekcióját, visszaesését is. Idén azonban nem csak visszaálltak a 2019-es szintre, de még tovább is emelkedtek az egy négyzetméterre kalkulált összegek.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Kiakaszt a benzinár? Mutatjuk, ki mennyit szed le belőle

Nem szeretjük, de ez is bekövetkezett, itt van az 500 forintos benzin a kutakon. Jó, ha tudod, amikor fizetsz a benzinkútnál, a pénzed körülbelül fele az államkasszába vándorol.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

A magyarok is tanulhatnak a lengyel nemzeti boltlánc bukásából

Lekerült a céges logó Lengyelország 30 éves nemzeti áruházlánca, a Piotr i Pawel utolsó boltjának bejáratáról is, miután a cég elvérzett a külföldi multikkal folytatott versenyben.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!