Mikor jön a villanyóraleolvasó?

Az Elmű–ÉMÁSZ visszaadja szolgáltatói engedélyét. A legfontosabb, hogy az ügyfelek megnyugodhatnak, lesz áram, lesz számla, és mindent a megszokott módon intézhetnek.


A vállalat kérelmet nyújtott be a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalhoz (MEKH), a szolgáltatói engedélye visszavonásáról, valamint a 2,2 millió felhasználóját átvevő szolgáltató kijelöléséről. A hatóság a harminc napon belül beérkező ajánlatokat először alaposan értékeli, majd az ellátásbiztonság szempontjai alapján kiválasztja a legkedvezőbbet, végül dönt a váltásidőpontjáról.

A szolgáltatóváltás a Budapesten és Pest megyében, valamint Északkelet-Magyarországon élő, alapvetően lakossági ügyfeleket érinti, de teendőjük nincsen, az ellátásuk az átadás-átvétel idején is zavartalan marad.

A lakosságnak nincs semmi dolga

Változatlan módon kapják és rendezhetik áramszámláikat. Az Elmű–ÉMÁSZ-szal versenypiaci szerződésben álló ügyfelekre a szolgáltatóváltás nem vonatkozik


Az egyetemes szolgáltatási engedély visszaadását követően a villamosenergia-hálózat fenntartója és üzemeltetője Budapesten és Pest megye legnagyobb részén továbbra is az Elmű Hálózati Kft. lesz, így a jövőben is feladata a hálózat fejlesztése és karbantartása – közölte a vállalat, hozzátéve, hogy a mérőórák felszerelését, cseréjét és szükség szerint a helyszíni leolvasását is elvégzi.

A Elmű–Émász az E.On Hungária-csoport tagja. Az északkelet-magyarországi áramhálózatot üzemeltető és az ott élő ügyfeleket ellátó Émász Hálózati Kft.-t korábbi bejelentésének megfelelően az E.On az MVM-csoportnak tervezi értékesíteni. Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. (január 1. előtti nevén NKM Nemzeti Közművek) azt közölte az MTI-vel, vizsgálja annak lehetőségét, hogyan tudja biztosítani a villamosenergia-szolgáltatást az Elmű–ÉMÁSZ lakossági ügyfélkörének.

A csaknem 4,2 millió ügyfél földgáz- és villamosenergia-ellátását biztosító MVM Next az ország egyetlen olyan közműszolgáltatója, amely országos földgáz- és villamos energia egyetemes szolgáltatói engedéllyel rendelkezik. A MVM Next képes és kész ellátni Budapesten, valamint Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, illetve Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megye egyes részein az érintett ügyfeleket.


Ne hagyd ki!