Az Elmű–ÉMÁSZ visszaadja szolgáltatói engedélyét. A legfontosabb, hogy az ügyfelek megnyugodhatnak, lesz áram, lesz számla, és mindent a megszokott módon intézhetnek.


A vállalat kérelmet nyújtott be a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalhoz (MEKH), a szolgáltatói engedélye visszavonásáról, valamint a 2,2 millió felhasználóját átvevő szolgáltató kijelöléséről. A hatóság a harminc napon belül beérkező ajánlatokat először alaposan értékeli, majd az ellátásbiztonság szempontjai alapján kiválasztja a legkedvezőbbet, végül dönt a váltásidőpontjáról.

A szolgáltatóváltás a Budapesten és Pest megyében, valamint Északkelet-Magyarországon élő, alapvetően lakossági ügyfeleket érinti, de teendőjük nincsen, az ellátásuk az átadás-átvétel idején is zavartalan marad.

A lakosságnak nincs semmi dolga

Változatlan módon kapják és rendezhetik áramszámláikat. Az Elmű–ÉMÁSZ-szal versenypiaci szerződésben álló ügyfelekre a szolgáltatóváltás nem vonatkozik


Az egyetemes szolgáltatási engedély visszaadását követően a villamosenergia-hálózat fenntartója és üzemeltetője Budapesten és Pest megye legnagyobb részén továbbra is az Elmű Hálózati Kft. lesz, így a jövőben is feladata a hálózat fejlesztése és karbantartása – közölte a vállalat, hozzátéve, hogy a mérőórák felszerelését, cseréjét és szükség szerint a helyszíni leolvasását is elvégzi.

A Elmű–Émász az E.On Hungária-csoport tagja. Az északkelet-magyarországi áramhálózatot üzemeltető és az ott élő ügyfeleket ellátó Émász Hálózati Kft.-t korábbi bejelentésének megfelelően az E.On az MVM-csoportnak tervezi értékesíteni. Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. (január 1. előtti nevén NKM Nemzeti Közművek) azt közölte az MTI-vel, vizsgálja annak lehetőségét, hogyan tudja biztosítani a villamosenergia-szolgáltatást az Elmű–ÉMÁSZ lakossági ügyfélkörének.

A csaknem 4,2 millió ügyfél földgáz- és villamosenergia-ellátását biztosító MVM Next az ország egyetlen olyan közműszolgáltatója, amely országos földgáz- és villamos energia egyetemes szolgáltatói engedéllyel rendelkezik. A MVM Next képes és kész ellátni Budapesten, valamint Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, illetve Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megye egyes részein az érintett ügyfeleket.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

A VW vezére bemondta: munkahelyek tízezreit söpri el az átállás az e-autókra

A Handelsblatt német hírportál értesülései szerint a Volkswagen vezérigazgatója, Herbert Diess a felügyelőbizottságnak tartott előadásában arról beszélt, hogy az elektromos autókra való átállás következtében hamarosan 30 ezer munkahely szűnhet meg. Becslések szerint a teljes német autóiparban ennél is nagyobb leépítésekre lehet számítani.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Pixabay

5 jel, ami arra utal, hogy vállalkozónak születtél

Az életed valamely pontján valószínűleg benned is megfogalmazódott már, hogy bele kellene vágnod egy vállalkozásba. Bár az üzleti élet nem való mindenkinek, az alábbi jellemvonások arra utalnak, hogy sikeres vezető lehet belőled.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

A kiégés határán vagy? Ezek a praktikák segíthetnek

A vállalkozói életben rendkívül egyszerű beleesni abba a hibába, hogy az ember a hét minden napján, a nap 18-20 órájában a munkájára koncentrál. Észre sem vesszük, és a családdal, barátokkal, kikapcsolódással töltött szabadidős tevékenységeket felváltják a koffeintől hajtott, szünet nélküli munkanapok, ami egyenes úton vezet a kiégéshez. Kerüld ezt el, adunk pár tippet.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!