Az Elmű–ÉMÁSZ visszaadja szolgáltatói engedélyét. A legfontosabb, hogy az ügyfelek megnyugodhatnak, lesz áram, lesz számla, és mindent a megszokott módon intézhetnek.


A vállalat kérelmet nyújtott be a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalhoz (MEKH), a szolgáltatói engedélye visszavonásáról, valamint a 2,2 millió felhasználóját átvevő szolgáltató kijelöléséről. A hatóság a harminc napon belül beérkező ajánlatokat először alaposan értékeli, majd az ellátásbiztonság szempontjai alapján kiválasztja a legkedvezőbbet, végül dönt a váltásidőpontjáról.

A szolgáltatóváltás a Budapesten és Pest megyében, valamint Északkelet-Magyarországon élő, alapvetően lakossági ügyfeleket érinti, de teendőjük nincsen, az ellátásuk az átadás-átvétel idején is zavartalan marad.

A lakosságnak nincs semmi dolga

Változatlan módon kapják és rendezhetik áramszámláikat. Az Elmű–ÉMÁSZ-szal versenypiaci szerződésben álló ügyfelekre a szolgáltatóváltás nem vonatkozik


Az egyetemes szolgáltatási engedély visszaadását követően a villamosenergia-hálózat fenntartója és üzemeltetője Budapesten és Pest megye legnagyobb részén továbbra is az Elmű Hálózati Kft. lesz, így a jövőben is feladata a hálózat fejlesztése és karbantartása – közölte a vállalat, hozzátéve, hogy a mérőórák felszerelését, cseréjét és szükség szerint a helyszíni leolvasását is elvégzi.

A Elmű–Émász az E.On Hungária-csoport tagja. Az északkelet-magyarországi áramhálózatot üzemeltető és az ott élő ügyfeleket ellátó Émász Hálózati Kft.-t korábbi bejelentésének megfelelően az E.On az MVM-csoportnak tervezi értékesíteni. Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. (január 1. előtti nevén NKM Nemzeti Közművek) azt közölte az MTI-vel, vizsgálja annak lehetőségét, hogyan tudja biztosítani a villamosenergia-szolgáltatást az Elmű–ÉMÁSZ lakossági ügyfélkörének.

A csaknem 4,2 millió ügyfél földgáz- és villamosenergia-ellátását biztosító MVM Next az ország egyetlen olyan közműszolgáltatója, amely országos földgáz- és villamos energia egyetemes szolgáltatói engedéllyel rendelkezik. A MVM Next képes és kész ellátni Budapesten, valamint Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, illetve Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megye egyes részein az érintett ügyfeleket.


The Conversation

Friss

Fotó:123RF

Magyarországot két természeti csapás fenyegeti: a sok vagy a kevés víz

Áradások, földrengések, szárazság és szélviharok. Az elmúlt hetek is megmutatták, hogy ezek a katasztrófák egyre gyakoribbak Európában és hazánkban. A brit Cambridge Econometrics kutatócég 22 évre kiterjedő adatelemzéséből kiderült, hogy melyek a természeti csapások által legsúlyosabban érintett területek Európában, Magyarországot is beleértve. Az elszenvedett károk számszerűsíthetőek.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Mennyi pénzt lehet megtakarítani az elektromos autókkal? Kiszámoltuk

Az elektromos autók beszerzési, illetve üzemeltetési költségeiről számos tévhit kering, amelyek eloszlatása kulcsfontosságú kérdés az elektromobilitás jövője szempontjából. Milyen területen, mekkora megtakarítást lehet elérni e-autókkal a hagyományos gépjárművekhez képest? Cikkünkben erre keressük a választ.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Europa feltérképezése új fejezetet nyit az űrkutatásban

Az élet nyomait kutathatja Elon Musk cége a Jupiter egyik holdján.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!