négycsillagos szálloda
Fotó: Shutterstock

Repülőben igen, szállodában még nem bírjuk a fapadost

Ajánlott alaposan tájékozódni a belföldi nyaralás előtt: az úgynevezett fapados árazás egyre gyakoribb, jellemzően a kisebb szállodáknál és apartmanoknál – a Portfolio szerint pedig előfordulhatnak meglepő költségek.


A kissé átláthatatlan, mindenféle plusz költségekkel járó fapados árazást a légitársaságoknál már megszoktuk, a szállodaláncoknál viszont még nem igazán.

Jó példa az ilyen furcsaságokra: egy balatonfüredi hotel oldalán extra szolgáltatásként van feltüntetve az ingyenes légkondicionálás, holott ez a legtöbb helyen teljesen természetesnek számít.

Egy balatonszemesi hotelnél pedig a szobaárak tartalmazzák a félpanziós ellátást is – az ár viszont akkor is változatlan marad, ha a vendég úgy dönt, inkább máshová megy vacsorázni.

Friss tendencia, hogy egyre több rejtett költségbe futhatunk bele vendégként. Ilyen például a fizetős parkolás, ami egy négycsillagos hotelben egy hét esetén akár annyi is lehet, mint egy éjszakai szobaár.

Fontos kiemelni: a nagy szállodaláncoknál ez a fajta fapados árképzés nem jellemző, mivel a vendégek leginkább a wellness szolgáltatások miatt választják ezeket a helyeket – éppen ezért lényegében minden benne van az árban.

A furcsa plusz költségek inkább az alacsonyabb szolgáltatási színvonalú, olcsóbb helyeken jöhetnek elő.


Ne hagyd ki!