Felhők felett, naplementében repül egy fehér repülő
Fotó: Shutterstock

Toplista: ezek jelenleg a világ legjobb légitársaságai

Az Airline Passenger Experience Association (APEX) nonprofit szervezet idén is megvizsgálta, hogy melyek a világ legjobb légitársaságai a biztonság, az ügyfélkiszolgálás és a fenntarthatóság szempontjából. Mutatjuk az eredményeket.


Világklasszisok

A világ egyik legnagyobb nemzetközi légitársasági szövetsége utasok és szakemberek egész éves visszajelzései alapján alakította ki a toplistát. Az adatok összességében a légitársaságok nyújtotta repülési élményt tükrözik. A felmérésben résztvevők a világ legkülönbözőbb járatainak minden egyes osztályát értékelték, legyen szó fapados utazásokról, business class-ról vagy az első osztályról. Az utasok véleményét olyan szakemberekével kombinálják, akik az üzemeltetők termékeit, szolgáltatásait és díjait értékelik ki. Az APEX az eredmények alapján határozza meg, hogy mely légitársaságok jogosultak a megtisztelő "World Class" díjra. Ebben az évben hét vállalat érdemelte ki a kitüntetést.

A nyertesek között három közel-keleti, kettő ázsiai és kettő európai légitársaság található, amelyek mindhárom kategóriában jeleskednek.

Az APEX nem rangsorolta a győzteseket, ezért ábécé sorrendben vesszük szemügyre a listát.

Emirates

A dubai székhelyű Emirates minden évben kiemelkedő utazási élményt nyújt, idén a Skytrax TOP 100-as listáján is bezsebelte a negyedik helyet. A Skytrax egy Egyesült Királyságban működő tanácsadó cég, amely légitársaságok és repülőterek felülvizsgálatát és rangsorolását végzi.

Az APEX a legjobb fedélzeti szórakoztató termék díját is az Emiratesnek ítélte. A társaság elsősorban minőségi gondolkodásmódjával, magas szintű követelményrendszerével és megnyerő személyzetével érdemelte ki a World Class elismerést.

Az Emirates l\u00e9giutask\u00eds\u00e9r\u0151je bemutatja a rep\u00fcl\u0151 utaster\u00e9t

Fotó: Shutterstock

Japan Airlines

A Japan Airlines szintén jól szerepelt a Skytrax listáján (5. hely), így nem meglepő, hogy az APEX radarjára is felkerült. Az APEX külön kiemelte a társaság lenyűgöző vendégszeretetét, illetve kifejtette, hogy a barátságos és kedves légiutaskísérők folyamatosan profi szolgáltatást nyújtanak.

A Japan Airlines rep\u00fcl\u0151je felsz\u00e1ll\u00e1s k\u00f6zben

Fotó: Unsplash

KLM

Az APEX nagy dicséretben részesítette a holland KLM légitársaságot fenntartható működése miatt. A szervezet szerint a KLM vezető szerepet tölt be környezeti hatásainak csökkentésében, és figyelemre méltó hatékonysággal és elkötelezettséggel üzemelteti rövid távú járatait.

A KLM k\u00e9k-feh\u00e9r rep\u00fcl\u0151je este a rept\u00e9ren

Fotó: Unsplash

Qatar Airways

A Qatar Airways fedélzeti étkeztetéseivel, kifogástalan ételbemutatóival, remek formatervezésével, innovatív kiszolgálásával, a részletekre fordított kiemelt figyelmével és kényelmes, terebélyes üléseivel érdemelte ki a World Class díjat. A Qatar Airways idén az első helyen végzett a Skytrax listáján.

A Quatar Airways tereb\u00e9lyes \u00fcl\u00e9sei a rep\u00fcl\u0151 fed\u00e9lzet\u00e9n

Fotó: Shutterstock

Saudia

A Saudia azon kevés légitársaságok egyike, amelyek fedélzeti szakácsokkal biztosítják, hogy az utasok igazi kulináris élményekkel gazdagodjanak a repülések során. Nem meglepő, hogy az APEX is az étkeztetést emelte ki, illetve külön díjazta a repülők biztonságosságát és az innovatív utaskiszolgálást.

A Saudia rep\u00fcl\u0151g\u00e9pe a rept\u00e9ren v\u00e1rja, hogy felsz\u00e1llhasson

Fotó: Shutterstock

Singapore Airlines

A szövetség elismerését fejezte ki a Singapore Airlines-nak következetes kiszolgálásért, az ügyfelek lojalitásának elnyeréséért és a figyelemre méltó márkaintegritásért. A társaság működése óta minden évben előkelő helyen végez szinte az összes ágazati értékelő listán.

A Singapore Airlines rep\u00fcl\u0151je felsz\u00e1ll\u00e1s k\u00f6zben

Fotó: Unsplash

Turkish Airlines

A Turkish Airlines magas szintű biztonságával, nagylelkűségével, márkaintegritásával és konyhájával nyerte el az APEX bizalmát. A Saudia-hoz hasonlóan a Turkish Airlines járatain is szakácsok gondoskodnak az ételek minőségéről.

A Turkish Airlines rep\u00fcl\u0151je felsz\u00e1ll\u00e1s k\u00f6zben

Fotó: Unsplash

Ne hagyd ki!