Elon Musk
Fotó: Getty

Tesla-város, a jövő települése -Mennyi lesz ott a lakbér?

Elon Musk egy újabb elképesztő gondolat megvalósításának állt neki. A jövő városának megalkotására vállalkozott, aminek már megvannak az utcanevei, illetve néhány háza és az oszlopokról lógó köszöntőtáblái is. Ez a célja ezzel a projekttel.


A Twitter vezérigazgatója Texasban vásárolt telkeket az utóbbi időben. Mivel Austintól nem messze található többek között a Tesla globális központja és a Boring Company irodái is, így nem meglepő, hogy erre a területre esett a választása. A megvásárolt területeken Musk a jelentések szerint egy utópiaszerű települést szeretne alapítani, ahol a dolgozóinak biztosít olcsó lakhatást.

Magát a várost a tervek szerint Snailbrooknak akarja elnevezni a Boring Company kabalája után. Ezen belül már az utcáknak is megvannak a fantázianevei. Valamelyik például Boring Boulevardként lesz feljegyezve a térképeken, egy másik pedig Cutterhead Crossingként.

A projekt már sokkal előrehaladottabb állapotban van, mint ahogy azt sejtenénk. A Bastrop megyei telephelyen már van egy sor moduláris ház, egy medence és egy edzőterem is a Robb Report cikkében leírtak alapján. A Gapped Bass nevű cég elméletileg 110 különálló házat szeretne még felhúzni a rendelkezésre álló területeken.

Elon Musk cégeinek alkalmazottai állítólag már tavaly óta jelentkezhetnek a tervezett otthonok lakóinak. Egészen pontosan egy, kettő és három hálószobás lakások állnak majd a dolgozók rendelkezésére, melyekért csupán 800 dollárt, azaz hozzávetőlegesen 289 ezer forintot kellene fizetniük, ami a környéken nagyon jónak számít.

Egyelőre sok mindent nem lehet tudni a projekttel kapcsolatban. Eddigi jelentések szerint Musk birtokában nagyjából 3500 hektárnyi terület lehet, de elképzelhető, hogy ennél sokkal többről van szó.

Néhány eladónak és helyi építkezési tisztviselőnek titoktartási szerződést kellett aláírnia, hogy a munkálatokat csendben és felhajtás nélkül tudják végezni.

Ne hagyd ki!