Nem proliknak való vidékek a budapesti panel lakótelepek
Fotó Shutterstock

Itt a legdrágább a panellakás, „Gazdag”-gal kezdődik a neve

A járványban a panellakásoknál is visszaesett a kereslet tavaly, ami magával hozta az árak korrekcióját, visszaesését is. Idén azonban nem csak visszaálltak a 2019-es szintre, de még tovább is emelkedtek az egy négyzetméterre kalkulált összegek.


A hatszázát!

Az idei három negyedév és a 2020-as tranzakciós adatokat alapul véve átlagosan 15%-kal emelkedett az egy négyzetméterre jutó átlagár. Budapest egyes városrészei között még mindig jelentős a különbség, a lakótelepek nagyobb részén viszont a lakások az 500-600 ezer Ft/m2 közötti ársávban cserélnek tulajdonost

– idézi Benedikt Károlyt, a Duna House PR- és elemzési vezetőjét a cég közleménye.

A legnagyobb mértékben Gazdagrét drágult, itt már 646.000 Ft/m2 költséggel kell számolni egy lakás vásárlása esetén.

Dobogósok

A második helyen a Fehérvári úti lakótelep áll, ahol a növekedés helyett normalizálódott az árszínvonal, az egykori listavezető Vizafogó pedig visszacsúszott harmadiknak. A 13. kerület kedvelt részén így is csaknem 610 ezer forintos négyzetméteráron találnak új otthont a potenciális vevők. A 11. mellett a 3. kerületben is tovább mérséklődtek az árak. A Bécsi úti lakótelepen 4%-kal lehet olcsóbban ingatlanhoz jutni, de még így is a középmezőnyt erősíti ez a kerület. Ár szempontjából viszont a legjobb befektetést Havanna és Óhegy jelenti.

Népszerűségi rangsor

Tavaly Vizafogó, Újpest és Újpalota volt a legnépszerűbb lakótelep a vásárlók körében, idén a 14. kerületbe, vagyis a Füredi úti lakótelepre költöztek a legtöbben. A Duna House panellakást vásárló ügyfeleinek 16%-a választotta ezt a városrészt, 15, illetve 13%-uk viszont maradt a 4. és a 15. kerületnél. Az említett negyedeket Vizafogó, Békásmegyer, Havanna, a Fehérvári úti, Gazdagrét, Káposztásmegyer, Óhegy, a József Attila és végül a Bécsi úti lakótelep követi a népszerűségi sorrendben.


Ne hagyd ki!