Kiszámolták, mire elég az ötöslotto heti fpnyereménye a lakásiacon
Fotó: Shutterstock

Ha most megnyered az ötöslottót, ennyi lakást vehetsz belőle

Ha a héten egy telitalálatos lesz, akkor a szerencsés nyertes 2,8 milliárd forinthoz juthat, ebből pedig komoly ingatlanvagyonra tehet szert – közölte az ingatlan.com.


A jelenlegi kínálatban a legdrágább eladó ingatlan a budapesti Andrássy úton egy több mint 1000 négyzetméteres telken álló, összesen 2000 négyzetméter alapterületű, négyszintes villa, amiért több mint 6 milliárd forintot kér a tulajdonos. Bár ez nem fér bele a 2,8 milliárdos lottófőnyereménybe, de több luxusingatlanból is válogathat a leendő nyertes.

Például kijön belőle egy rózsadombi, 10 szobás, a hirdetés szerint szecessziós villa hangulatát idéző korszerű, 1000 négyzetméteres alapterületű panorámás ingatlan, amit 2,6 milliárd forintért kínálnak eladásra. Opció lehet a nyertes számára egy több mint 5 ezer négyzetméteres telken álló svábhegyi kastély, amely több mint 1100 négyzetméteres alapterülettel rendelkezik. Emellett teremgarázs, medence is tartozik hozzá - a tulajdonos 2,46 milliárd forintért szeretné eladni. Hasonló árkategóriában van a budapesti II. kerület kútvölgyi városrészben található nettó 750 négyzetméteres alapterületű, négyszintes, panorámás liftes önálló ház. A tulajdonos 2,45 milliárd forintos irányáron kínálja eladásra az ingatlant.

A villaszerű luxusingatlanok mellett a lottóötös nyertese megvehet egy komplett, 2017-ben épült 5 emeletes, 88 szobát magában foglaló 5 emeletes IX. kerületi társasházat, amelynek lakóegységei jelenleg ki vannak adva. Ez az ingatlan is sürgősen új gazdát keres 2,3 milliárd forintért.

Az ingatlan.com gyűjtése szerint számos olyan település van az országban, ahol a teljes kínálat elvihető a 2,8 milliárd forintos összegből. Például a Balaton északi partján, Balatonszepezden 13 lakóingatlan vár vevőre, ezekért összesen közel 2,7 milliárd forintot kellene fizetni. A tó déli partján, Balatonőszödön 17 ingatlant kínálnak eladásra, amelyek kevesebb mint 1,6 milliárd forintba kerülnének. Tehát még 1,2 milliárd forintja marad a nyertesnek, ha megvásárolja az összeset. Szintén a teljes ingatlankínálatot meg lehetne venni többek között a Pest vármegyei Csomádon, a Bács-Kiskun vármegyei Kiskunfélegyházán, a Fejér vármegyei Rácalmáson, ezeken a településeken 2,7 milliárd forint körüli összegről van szó.

Az összeállításból kiderül az is, hogy a legtöbb ingatlant a Csongrád-Csanád vármegyei Csongrádon lehetne megszerezni a pénzből, az itt eladásra kínált 117 ingatlan közel 2,8 milliárdba kerülne. A Békés vármegyei Sarkadon 105 eladó ingatlan található, amelyek 1,3 milliárd forintos összértéket képviselnek, a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Törökszentmiklóson pedig 93 ingatlanból áll a komplett kínálat, utóbbiak esetébent összesen 2,02 milliárd forintos összeggel lehet számolni.


Ne hagyd ki!