Lebuktak a kormányhivatali dolgozók, már egyikük sem ott dolgozik.


Soron kívül kedvező elbírálás

Üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása és más bűncselekmények miatt emeltek vádat 70 kormányhivatalnokkal szemben – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség az MTI-vel. A vádlottak között vezető beosztású hivatalnok is van, akit hivatali kötelessége megszegésével is vádolnak. Mint írják, a vádirat szerint egy budapesti férfi – aki egy kormányhivatalban műszaki engedélyezési referensi munkakörben, később osztályvezetőként dolgozott – társaival 2014 és 2018 szeptembere között fogadta el a korrupciós pénzeket. Cserébe soron kívül, kedvező elbírálással intézték el autók műszaki engedélyezést.

Letöltendő börtön

A vezető hivatalnok emellett előre szólt a vizsgaállomásoknak, hogy mikor ellenőrzik majd őket. A vizsgaállomások képviselői azért, hogy náluk is mindent rendben találjanak, további 9 embernek fizettek rendszeresen, akik ellen most szintén vádat emeltek az ügyészek. A 70-ből hatan voltak letartóztatásban, de jelenleg mind szabadlábon védekeznek. Többen beismerő vallomást tettek már a közlemény szerint. Hivatali jogviszonya már egyiküknek sem áll fenn.

Az ügyészség 43 vádlottra kért letöltendő börtönbüntetést és vagyonelkobzás elrendelését kérte az összes hivatalnokra, akit korábban lefizettek.

The Conversation

Friss

Spar: jó magyar gyümölcs joghurt nem igazán létezik

Hosszú interjút adott a Spar magyarországi vezetője, beszélt többek között a béremelésről, a beszállítókról, arról, hogy mennyi pénz vittek ki tavaly az országból nyereségként, és hogy mennyit fektettek be 30 év alatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Josh Appel on Unsplash

Jövőre havi 500 ezerre nőhet az átlagkereset Magyarországon

Jövőre sok egyszeri tétel fogja növelni a háztartások nettó jövedelmét.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Obi Onyeador on Unsplash

Annyira sok és drága használtautót veszünk, hogy megdőlhet a 2019-es rekord

Pedig a hirdetési árak majdnem 1 millió forinttal emelkedtek egy év alatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!