Megoldották okosba a műszaki vizsgát, vádat emeltek ellenük

Hagyományos acélbilincs

Photo by Bill Oxford on Unsplash

Megoldották okosba a műszaki vizsgát, vádat emeltek ellenük

Lebuktak a kormányhivatali dolgozók, már egyikük sem ott dolgozik.


Soron kívül kedvező elbírálás

Üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása és más bűncselekmények miatt emeltek vádat 70 kormányhivatalnokkal szemben – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség az MTI-vel. A vádlottak között vezető beosztású hivatalnok is van, akit hivatali kötelessége megszegésével is vádolnak. Mint írják, a vádirat szerint egy budapesti férfi – aki egy kormányhivatalban műszaki engedélyezési referensi munkakörben, később osztályvezetőként dolgozott – társaival 2014 és 2018 szeptembere között fogadta el a korrupciós pénzeket. Cserébe soron kívül, kedvező elbírálással intézték el autók műszaki engedélyezést.

Letöltendő börtön

A vezető hivatalnok emellett előre szólt a vizsgaállomásoknak, hogy mikor ellenőrzik majd őket. A vizsgaállomások képviselői azért, hogy náluk is mindent rendben találjanak, további 9 embernek fizettek rendszeresen, akik ellen most szintén vádat emeltek az ügyészek. A 70-ből hatan voltak letartóztatásban, de jelenleg mind szabadlábon védekeznek. Többen beismerő vallomást tettek már a közlemény szerint. Hivatali jogviszonya már egyiküknek sem áll fenn.

Az ügyészség 43 vádlottra kért letöltendő börtönbüntetést és vagyonelkobzás elrendelését kérte az összes hivatalnokra, akit korábban lefizettek.

The Conversation

Ne hagyd ki!