Megoldották okosba a műszaki vizsgát, vádat emeltek ellenük

Hagyományos acélbilincs

Photo by Bill Oxford on Unsplash

Megoldották okosba a műszaki vizsgát, vádat emeltek ellenük

Lebuktak a kormányhivatali dolgozók, már egyikük sem ott dolgozik.


Soron kívül kedvező elbírálás

Üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása és más bűncselekmények miatt emeltek vádat 70 kormányhivatalnokkal szemben – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség az MTI-vel. A vádlottak között vezető beosztású hivatalnok is van, akit hivatali kötelessége megszegésével is vádolnak. Mint írják, a vádirat szerint egy budapesti férfi – aki egy kormányhivatalban műszaki engedélyezési referensi munkakörben, később osztályvezetőként dolgozott – társaival 2014 és 2018 szeptembere között fogadta el a korrupciós pénzeket. Cserébe soron kívül, kedvező elbírálással intézték el autók műszaki engedélyezést.

Letöltendő börtön

A vezető hivatalnok emellett előre szólt a vizsgaállomásoknak, hogy mikor ellenőrzik majd őket. A vizsgaállomások képviselői azért, hogy náluk is mindent rendben találjanak, további 9 embernek fizettek rendszeresen, akik ellen most szintén vádat emeltek az ügyészek. A 70-ből hatan voltak letartóztatásban, de jelenleg mind szabadlábon védekeznek. Többen beismerő vallomást tettek már a közlemény szerint. Hivatali jogviszonya már egyiküknek sem áll fenn.

Az ügyészség 43 vádlottra kért letöltendő börtönbüntetést és vagyonelkobzás elrendelését kérte az összes hivatalnokra, akit korábban lefizettek.

Ne hagyd ki!