Lassan két éve tartja lázban a jelenlegi és jövőbeli környezetkímélő gépjármű tulajdonosokat a zöld rendszám, illetve az azzal járó jogosultságok sorsa. Meddig maradhatnak a különböző adó-és illetékkedvezmények? Mikor szűnhet meg az ingyenes parkolás? Meddig maradhat a plug-in hibridek zöld rendszáma? Cikkünkben ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat.


Palkovics László, az Innovációs és Technológiai Minisztériumot vezető miniszter már 2019- kijelentette, a tárca dolgozik a zöld rendszám kedvezményezetti körének átalakításán. Majd tavaly Kaderják Péter akkori államtitkár is megerősítette, hamarosan változhat a zöld rendszám jogosultsági keretrendszere. Az előzetes információk szerint a magas károsanyag kibocsátással működő, nehéz, konnektorról tölthető hibrid gépjárműveket fosztanák meg a zöld rendszámtól. Erre erősített rá néhány hónappal később Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, azt előre vetítve, hogy a plug-in hibrideknél megvonnák az ingyenes parkolás lehetőségét a fővárosban. Előbb-utóbb tehát eljön az az idő, amikor elkezdik visszavonni az egyes, zöld rendszámmal járó kedvezményeket. De valóban itt van már az ideje?

Miért is van napirenden a módosítás?

A módosítási kényszer okait érdemes néhány mondatban összefoglalni. Az autógyártó vállalatok a folyamatosan szigorodó flottaszintű károsanyag kibocsátási normák teljesítése érdekében (2020-tól flottaszinten 95 g/km értékkel számolva) egyre több modellbe építik be az elektromos hajtásrendszert, amelyet külső áramforrásról is lehet tölteni. Tovább pörgeti a fejlesztéseket, illetve a konnektorról tölthető hibridek gyártását a folyamatosan átalakuló fogyasztói magatartás (például környezettudatosság), illetve az országonként eltérő kormányzati támogatáspolitika is. Csakhogy. Ma már számos olyan modell érhető el, amely akár 3000-4000 köbcentis motorral szerelt és bivalyerős (mint például a Porsche Panamera Turbo S e-Hybrid), tömegük elérheti a 2,5 tonnát is, miközben éppen, hogy 25-30 km-es tisztán megtehető elektromos hatótávval rendelkeznek, így jogosultak a hazai jogszabályok szerint a zöld rendszám használatára, annak minden előnyével. A legtöbb plug-in hibrid nem ilyen, de erre később visszatérünk.

Két út kínálkozik 

Módosításra szükség van, de milyenekre? A teljes használt és új autópiacot felforgató változtatások nem célravezetőek. Jelenleg Magyarországon több, mint 30 ezer zöld rendszámos autó fut, ennek megközelítőleg a fele tisztán elektromos, a másik fele konnektorról tölthető hibrid és hatótávnövelős hajtásrendszerrel rendelkező gépjármű.

A jogalkotók előtt két út kínálkozik. Az egyik az, hogy „visszamenőleges" hatállyal megfosztja ezeket a gépjárműveket a zöld rendszám használatával járó előnyöktől, azaz kvázi „bünteti" a tulajdonosokat azzal, hogy a zöld rendszámot az esedékes műszaki vizsgán bevonja. Ez a megoldás nem javasolt, hiszen akár magánszemélyről, akár jogi személyről beszélünk, a gépjármű vásárlásakor az előnyök ismeretében döntött úgy, hogy egy dízel vagy benzines, ugyanolyan típusú gépjármű helyett akár 30-50%-os felárral konnektorról tölthető hibrid hajtáslánccal rendelkező autót szerez be. A másik út az, hogy az új jogszabály csak az első magyarországi forgalomba helyezésű (új és importált) gépjárművekre lenne érvényes.

A teljes kizárás kerülendő

A piaci mozgásokat figyelembe véve a konnektorról tölthető teljes magyar hibrid flotta zöld rendszámtól való megfosztását, illetve a kínálati oldalon megjelenő PHEV modellek totális kizárását érdemes lenne elkerülni. A villanyautós társadalomban állandó viták alapjául szolgál, hogy csak és kizárólagosan a tisztán elektromos meghajtású gépjárművek legyen jogosultak a zöld rendszámra. A kép – ahogyan más elektromobilitást érintő kérdéskörben sem – nem fekete- fehér, a technológia és a piaci feltételrendszer gyorsan változik. Szükség van a hibrid technológiára, hiszen ez jelenti az átmenetet a hagyományos belsőégésű motorral szerelt, illetve a tisztán elektromos meghajtású gépjárművek között.

A kategorizálásban számos szempontot mérlegelhet a jogalkotó: A károsanyag kibocsátás mértékének meghatározása, tisztán elektromos üzemmódban megtehető kilométerek növelése, maximum motor lökettérfogat vagy esetlegesen a súlyhatár, a saját tömeg maximalizálása. De mondhatja azt is a jogalkotó, hogy a dízel-hibrid gépjárműveket teljes mértékben kizárja.

A széndioxid kibocsátás felső határát 50g/km-ben lehetne megjelölni a WLTP módszertan szerint. Németországban is ez a felső határ a támogatást élvező, konnektorról tölthető hibrideknél. Fontos megemlíteni, hogy a német állam korábban tovább emelte a tisztán elektromos és meglepő módon a plug-in hibridek támogatását a szigorítást követően, tehát a német döntéshozók is hisznek a hibrid technológiában.

Természetesen további lehetőségek kínálkoznak a korlátozásra. A saját tömegre vonatkozó felső korlátot 2 tonnában lehetne maximalizálni. Megfontolandó a tisztán megtehető hatótáv 25-ről minimum 50km-re, de nem ördögtől való a 80 vagy akár 100 kmre történő emelés sem. De megfontolandó a motor űrtartalmának 2000 köbcentiben, annak teljesítményének maximalizálása 150 vagy 200 lóerőben. Annak ellenére, hogy jól behatárolható, a kérdés nem egyszerű. Bármelyik paramétert csökkentjük, növeljük úgy maradnak bent vagy esnek ki Magyarország népszerű plug-in-hibrid modelljei. Megfontolandó a lépcsőzetes kizárás is, viszont ebben az esteben kiszámítható szabályozás szükséges. Fontos leszögezni, hogy bármi is legyen a zöld rendszámra vonatkozó jogszabálymódosítás vége, az ne visszamenőleges hatállyal történjen, nem szabad az elektromobilitás térnyerését lassítani kiszámíthatatlan jogszabályi környezettel. Bárhogyan is alakul, most még érdemes plug-in hibrid autót vásárolni.

The Conversation

Friss

Spar: jó magyar gyümölcs joghurt nem igazán létezik

Hosszú interjút adott a Spar magyarországi vezetője, beszélt többek között a béremelésről, a beszállítókról, arról, hogy mennyi pénz vittek ki tavaly az országból nyereségként, és hogy mennyit fektettek be 30 év alatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Josh Appel on Unsplash

Jövőre havi 500 ezerre nőhet az átlagkereset Magyarországon

Jövőre sok egyszeri tétel fogja növelni a háztartások nettó jövedelmét.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Obi Onyeador on Unsplash

Annyira sok és drága használtautót veszünk, hogy megdőlhet a 2019-es rekord

Pedig a hirdetési árak majdnem 1 millió forinttal emelkedtek egy év alatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!