Egy fekete hajú nő alszik a fehéres színű pizsamájában és ágyneműjében, be van takarózva, laminált parketta és félhomály van a szobában
Fotó: Shutterstock

Az igazi álommunka: 77 000 forintos órabér matractesztelésért

A Sleep Junkie matracértékelő vállalat kifejezetten „rossz alvó” embereket keres legújabb álláshirdetésében. A szerencsés kiválasztottnak az lesz a dolga, hogy különböző alvássegítő eszközöket teszteljen. A munka alig néhány hetet vesz igénybe, amiért cserébe álomszerű fizetést kínál a cég.


Egy bárány, két bárány…

Az „önjelölt inszomniás” feladata az lesz, hogy két hónapon keresztül nyolc különböző alvássegítő alkalmazást, párnát, szemmaszkot és ágyneműt teszteljen és értékeljen. A kiválasztott pályázó egy-egy hétig használhatja az eszközöket. Minden hét végén ki kell töltenie egy űrlapot, amelyen meg kell osztania, hogy az adott eszköz hogyan befolyásolta az alvását. Az űrlap kitöltése egy órát vesz igénybe.

A különleges munkáért cserébe 2000 dollárt, azaz nagyjából 620 ezer forintot kínál a cég. Tekintve, hogy az alvás az alapszükségleteink és a mindennapjaink részét képezi, így lényegében heti egy óra munkát vár el a cég a leendő alkalmazottól, aki így 250 dolláros, hozzávetőlegesen 77 500 forintos órabérre számíthat.

A munka február 28-án kezdődik, az otthoni munkavégzés nem meglepő módon biztosított, sőt, elvárt. Sajnos azonban csak egyesült államokbeli jelentkezők pályázatait várja a cég.

Aggasztó adatok

A Sleep Junkie különleges akciójának tökéletes az időzítése, ugyanis a koronavírus-járvány alatt rengeteg embernél alvászavar alakult ki.

A Journal of Clinical Sleep Medicine tudományos folyóirat 2021 februárjában arról számolt be, hogy az inszomniában szenvedő emberek száma 40 százalékkal nőtt a pandémia kezdete óta.

A Sleep Junkies az új adatokat arra fogja használni, hogy „kidolgozza a világ legjobb alvási útmutatóját a problémás alvók számára”.

Ha valaki épp az USA-ban tartózkodik és kedvet kapott az alvássegítő eszközök értékeléséhez, ezen a linken jelentkezhet az állásra február 14-ig.

Ne hagyd ki!