Megszületett a béremelési megállapodás az Auchan-nál
Fotó: Shutterstock

Megvan a béralku az Auchan-nál, 3,2 milliárd plusz jár a dolgozóknak

Megállapodott az Auchan Retail Magyarország és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) az idei béremelésről. A bérek és a juttatások mértéke két lépcsőben január 1-jétől és július 1-jétől fog emelkedni, amire a vállalat összesen 3,2 milliárd forintot fordít.Többet adnak, mint a megelőző években

Az előző évekhez képest magasabb mértékben fejleszti béreit az Auchan Retail Magyarország. A kiskereskedelmi vállalat HR politikájának alapja, hogy a teljesítményt és a szakértelmet jutalmazza, így a nagyobb felelősségi körrel rendelkező, nem vezető beosztású szakértő munkatársak magasabb fizetéssel rendelkeznek.

A legtöbb munkatársat foglalkoztató régiókban a szakképzettséget nem igénylő áruházi pozíciókban, a teljesítménytől függően a kezdő jövedelem januártól bruttó 320 000 forinttól 421 000 forintig terjed. Amennyiben a vállalat eléri az előre kitűzött gazdasági eredményeket, akkor ez az összeg júliustól 342 000 forinttól akár 445 000 forint is lehet.

Szakképzetteknek

Az Auchan számos szakmában kínál munkalehetőséget, ami a jövedelmi kategóriákban is tükröződik, különösen a szakképzettséget igénylő pozícióknál. Egy pék jövedelme például az év második felétől 485 000 forintra emelkedhet, egy logisztikán dolgozó komissiózó munkatársé pedig a próbaidő lejárta után a teljesítmény alapú prémiummal kiegészülve átlagosan eléri a havi bruttó 500 000 forintot.

Emellett a vállalat továbbra is biztosítja a béren kívüli juttatások széles körét: az Auchan Cafetéria kártyát és vásárlási kedvezményt, a kockázati és baleseti életbiztosítást, valamint a kiemelt kockázatú betegségbiztosítást. Az Auchan a munkavállalók munkába járásának költségeit is támogatja. Ezen kívül az áruházlánc arra is figyelmet fordít, hogy a megtermelt nyereségből a munkavállalók is részesüljenek, így például a piacon egyedülálló módon minden munkatárs számára elérhető részvényesi programmal rendelkezik. Ezt a vállalat 2022-től úgy bővíti, hogy a nyereségétől függően a munkatársak további juttatásban részesülhetnek részvények formájában.

Itt találod a SPAR-nál és az Aldi-nál kötött egyezség részleteit.

Ne hagyd ki!