Szakértők szerint a magyar háztartások elhalasztották az elhalasztható kiadásaikat, és igyekeztek félretenni, megtakarítani.


Siker!

A koronavírus-járvány ellenére is nőtt a családok megtakarítása az elmúlt évben. 2019-ben a magyarok kétharmada tavaly pedig már a háromnegyede rendelkezett félretett készpénzzel vagy állampapírral. Elemzők szerint mindez azt igazolja, hogy a kormány válságkezelő gazdaság újraindítási programja sikeres és a családok erősödnek – hangzott el az M1 Ma Reggel című műsorában. A legnépszerűbb megtakarítási formák: folyószámla betét, készpénz, állampapír.

Van, aki...

Az, hogy ki mennyit tesz félre, valamint hogy milyen rendszerességgel sok mindentől függ. Befolyásolja az életkor, az iskolai végzettség valamint a pénzügyi tudatosság, hiszen vannak olyanok akik havi rendszerességgel tesznek félre, és vannak olyanok akik eseti jelleggel próbálnak takarékoskodni. És vannak olyanok, akik nem tudnak semmit félretenni, mert annyira kevés a fizetésük, hogy hó végére elfogy a pénzük. A KSH legutóbbi adatai szerint egy átlagos háztartásnak Magyarországon 16,5 millió forint a pénzügyi vagyona.

The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

A VW vezére bemondta: munkahelyek tízezreit söpri el az átállás az e-autókra

A Handelsblatt német hírportál értesülései szerint a Volkswagen vezérigazgatója, Herbert Diess a felügyelőbizottságnak tartott előadásában arról beszélt, hogy az elektromos autókra való átállás következtében hamarosan 30 ezer munkahely szűnhet meg. Becslések szerint a teljes német autóiparban ennél is nagyobb leépítésekre lehet számítani.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Pixabay

5 jel, ami arra utal, hogy vállalkozónak születtél

Az életed valamely pontján valószínűleg benned is megfogalmazódott már, hogy bele kellene vágnod egy vállalkozásba. Bár az üzleti élet nem való mindenkinek, az alábbi jellemvonások arra utalnak, hogy sikeres vezető lehet belőled.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

A kiégés határán vagy? Ezek a praktikák segíthetnek

A vállalkozói életben rendkívül egyszerű beleesni abba a hibába, hogy az ember a hét minden napján, a nap 18-20 órájában a munkájára koncentrál. Észre sem vesszük, és a családdal, barátokkal, kikapcsolódással töltött szabadidős tevékenységeket felváltják a koffeintől hajtott, szünet nélküli munkanapok, ami egyenes úton vezet a kiégéshez. Kerüld ezt el, adunk pár tippet.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!