Újít a Microsoft, mutatjuk a legfontosabb fejlesztéseket

A Microsoft elérkezettnek látta az időt, hogy továbbfejlessze az Office irodai programcsomagot. A Microsoft az újításokkal a megváltozott igényekhez igazítaná az Office-t – írja CNBC.


Mivel ismét nagy változások előtt áll a munka világa, a Microsoft úgy döntött, ideje felfrissíteni a cég egyik legfontosabb termékét, az Office programcsomagot. A vállalat arra számít, hogy a legtöbb munkáltató hibrid modellel fog üzemelni. Azaz a munkavállalók részben az irodából, részben pedig otthonról fognak dolgozni. Ehhez próbálta igazítani az irodai programcsomagot.

Az újítások

  • A Teams fejlesztésének köszönhetően a konferenciahívásban résztvevő felhasználók tisztább képet kaphatnak a kollégáikról. Emellett az összes résztvevő élőképe látható lesz a képernyőn.
  • A PowerPoint egy lézeres kiemelő funkcióval bővül, melynek segítségével az előadók erőteljesebben hangsúlyozhatják a prezentációjuk fontos részeit. A kiemeléseket azok is láthatják, akik nem vesznek részt a konferenciahívásban.
  • A OneNote, a Teams és az Outlook ezentúl tartalmazni fog egy Fluid nevet viselő funkciót. Ennek segítségével minden jogosult szabadon szerkesztheti a közösen használt dokumentumokat, például a feladatlistákat, vagy az értekezleti napirendeket.

Microsoft Whiteboard

A Microsoft digitális rajztáblaapplikációja óriási népszerűségnek örvendett a pandémia alatt. Márciusban 12-szer több felhasználója volt az applikációnak, mint a megelőző évben. A Microsoft 2017-ben dobta piacra a Whiteboard-ot, 2019 óta pedig már közvetlenül a Teams-ből is elérhető. A Whiteboard a nevéhez hűen olyasmi, mint egy tábla, amit a résztvevők interaktív jegyzetekkel, képekkel, alakzatokkal és sablonokkal láthatnak el. A felhasználók folyamatábrákat, kimutatásokat, feladatlistákat készíthetnek. A Whiteboard számos újítást kapott.

  • A résztvevők avatarjainak határolóvonala ugyanolyan színű lesz, mint az általuk használt kurzoré, így könnyebben azonosítható, hogy melyik résztvevő mit csinál.
  • A dolgozók visszajelzéseket adhatnak a rajztáblán hagyott „tárgyakról".
  • Új sablonok és magasszintű analitikai eszközök kerültek az applikációba.
  • Ezentúl könnyebb lesz a számítógép egerével írni, illetve rajzolni a digitális táblára.
  • Az app ezentúl felismeri, ha valaki valamilyen formát szeretne rajzolni a táblára, és pontosítja annak a kinézetét. Gondoljunk például körökre, vagy négyzetekre.
  • A lézeres kiemelő és a Fluid funkció is elérhető az appban.

A Microsoft azt is hozzátette, hogy hamarosan szavazási szolgáltatással is bővíti a Whiteboard-ot.

The Conversation

Ne hagyd ki!