Tablet egy kék inges férfi előtt
Fotó: Shutterstock

3 pénzügyi stratégia, amit a milliomos és a szexmunkás is követ

A sikeres embereknek általában hasonló pénzügyi szokásaik vannak, dolgozzanak akár a kontentvilágban, akár a szexiparban.


Jet Setting Jasmine szexoktató hatszámjegyű éves bevétellel rendelkezik dollárban, de a szexmunkásokat érintő stigma miatt nem könnyű menedzselnie a pénzét.

Az, hogy bizonyos fizetési folyamatokból ki vagyok zárva, jelzi, hogy a pénzem, a munkám nemkívánatos. A pandémia idején mi nem vehettünk igénybe vállalkozói kölcsönt, bár adót ugyanúgy fizetünk, mint bárki más

– panaszkodott az Insidernek.

A lap összehasonlította az ő és Kendra Y. Hill üzleti tanácsadó pénzügyi szokásait. Hill kétmilllió dollárt keresett a pandémia alatt azzal, hogy YouTube influenszereknek segített pénzt csinálni a kontektekből.

Mindketten havonta kitűznek pénzügyi célokat

Jasmine cégének beosztottjai havonta kapnak fizetést, így havonta készítenek férjével, King Noire-ral profit- illetve veszteséganalízist. Mindig ellenőrzik, hogy amit bevételként elkönyvelnek, az meg is érkezett a számlájukra.

Hill minden hónap végén eltervezi, hogy a következő hónapban milyen üzleti célokat akar megvalósítani, mekkora bevételre szeretne szert tenni.

Mindketten hetente ellenőrzik pénzügyeik állását, hogy lássák: megfelelő ütemben haladnak-e a havi célkitűzés felé.

Nem restellnek szakértőhöz fordulni pénzügyi tanácsért

Végre van könyvelőnk, ez nagy segítség – meséli Jasmine. Korábban szoftvert használtak az adóbevallásukhoz. A könyvelő hozzáértése lehetővé teszi, hogy új ötletek megvalósítására fordíthassák minden energiájukat.

Hill ugyancsak a könyvelője tanácsaira támaszkodik a pénzügyi útvesztőkben, akivel már régóta együtt dolgozik.

Nagyobb bevételre, és nem kiadáscsökkentésre fókuszálnak

Ahelyett, hogy drasztikusan csökkentenék az elverni való pénzüket, mindketten inkább a bevételek növelésére helyezik a hangsúlyt.

Jasmine szereti előre, nagy tételben beszerezni, amire szükségük van, és utána fókuszál a pénzszerzésre. A bedolgozó vállalkozókat is inkább előre szereti kifizetni.

Költök, mert arra számítok, hogy passzív jövedelmi forrásokból visszafolyik majd a pénz

- mondja.

Hill is hasonlóan gondolkodik: minden hónapban ad magának egy szabadon költhető keretet (nála ez épp 30 ezer dollár=12,3 millió forint), bár nem feltétlenül költi el a teljes összeget.

Ha meg akarok venni valami extra dolgot, akkor ehhez a pénzhez nyúlok. Nem hiszek abban, hogy megfosszam magam dolgoktól

- mondja.

Ne hagyd ki!