Sokan fordítottak hátat a vendéglátóiparnak Nagy-Britanniában a járvány miatt, a pubok és az éttermek létszámgondokkal küzdenek.


A szigetországban múlt hétfőn megnyitottak az éttermek és pubok teraszai. Nagy-Britannia legnagyobb vendéglátóipari vállalata, a több mint 1700 pubot és éttermet üzemeltető Mitchells & Butlers vezetője, Phil Urban a Finacial Times-nak nyilatkozva úgy becsülte, hogy a 39 ezer főnyi dolgozójuk közül 9 ezren hagyták ott a vendéglátózást a tavalyi lezárások óta. Szerinte sokan közülük futárnak álltak vagy létfontosságú üzletek (például élelmiszerboltok) munkásaiként helyezkedtek el, írja az mfor.hu.

A Corbin & King étteremüzemeltető cég vezetője azzal számolt, hogy 20 új dolgozót kell majd felvennie az újranyitás előtt, hogy meglegyen a 600 fős létszámuk, ezzel szemben most 130 üres helyet kell feltöltenie. A Londonban, Manchesterben és Liverpoolban összesen 38 éttermet üzemeltető D&D vezetője, Des Gunewardena azt mondta az FT-nek, hogy még nem tudják, mekkora kihívás lesz pótolni a Nagy-Britanniát végleg elhagyó EU-s vendégmunkásokat, de az biztos, hogy nem lesz egyszerű.

A nehézségek

Az FT idézi az UKHospitality nevű iparági szervet, mely szerint a lezárások alatt 2 millió vendéglátóst küldtek kényszerszabadságra a szigetországban. A szervezet vezetője szerint a legnagyobb nehézséget az okozza a dolgozók megtartásában, hogy hiába indulhat meg a várakozások szerint május 17-én a beltéri kiszolgálás az egységekben, nagyon valószínű, hogy azzal együtt legalább június 21-ig létszámlimittel működhetnek csak a helyek. A vendégmunkások hiányát a legjobban Londonban szenvedik meg a vendéglátósok. Mi lesz nálunk, ha nyitnak a teraszok?


The Conversation

Friss

Egy rutinos toborzó 7 másodperc alatt dönt, ezt a 7 dolgot ne szúrd el!

Egy tapasztalt toborzónak elég néhány másodperc ahhoz, hogy megítélje, milyen ember vagy, kellesz-e a csapatnak. Éppen ezért rendkívül fontos az első benyomás az állásinterjún.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Hallottál már a szolgáló vezetési modellről? Ez lehet a siker kulcsa

Robert K. Greenleaf az 1970-es években fektette le szolgáló vezetési modell alapjait. A módszer a reneszánszát éli, napjainkban számos sikeres vállalat erre építi a vezetési stratégiáját.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: AB on Unsplash

Spiritualitás az üzletben? Steve Jobs-nak bejött

Steve Jobs korunk egyik meghatározó innovátoraként és üzletembereként vonult be a történelembe. Sokan azonban nem tudják, hogy Jobs spirituális beállítottságának köszönheti sikerei jelentős részét.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!