1400 embert vett fel idén a Wizz Air
Fotó: Shutterstock

Ha a Wizz Air-nél dolgoznál, nem árt, ha ezt tudod

Ebben az évben, júniusig már több, mint 1000 légiutas-kísérő és 400 pilóta csatlakozott a légitársasághoz. A vállalat továbbra is folyamatosan keresi az új munkaerőt magyar és nemzetközi hálózatába: célja, hogy 2030-ig elérje a húszezres létszámot.


A Wizz Air tapasztalt légiutas-kísérők és újoncok jelentkezésére egyaránt számít, olvasható a cég közleményében. A légitársaság a kiválasztott jelölteknek ingyenes szakmai képzést biztosít, amely tapasztalatuktól függően négy, illetve hat hétig tarthat, az újonnan felvettek pedig a képzés teljes időtartama alatt képzési támogatásban részesülnek. A Wizz Air a barátságos és ügyfélközpontú személyiség mellett pár fontos alapkövetelménynek megfelelő jelölteket vár.

Ezek között szerepel a betöltött 18. életév, hogy a jelentkező lábujjhegyen elérje a 210 centiméteres magasságot, rendelkezzen érettségivel, jó beszéljen és írjon angolul, valamint lehetőleg egy másik közép- és kelet-európai nyelven is kommunikáljon, tudjon úszni, legyen büntetlen előéletű, valamint az egyenruha által nem fedett testrészeken ne legyen tetoválása.

A légitársaság toborzónapjainak egyikén való sikeres részvételt követően a jelentkezők állásajánlatot kapnak a légitársaságtól, így nem kell heteket és hónapokat várniuk, se egy szükségtelenül hosszadalmas felvételi folyamaton keresztülmenniük. A jelentkezők a kiválasztást követően (a képzésekkel és vizsgákkal együtt) mindössze 8 hét alatt megkapják a megfelelő kiképzést, hogy a levegőbe emelkedhessenek.

A WIZZ légiutas-kísérő személyzetének biztosított a versenyképes fizetés, a kedvező havi beosztás és számos szakmai fejlődési lehetőség is: többek közt oktatóvá vagy ügyfélélmény-specialistává válhatnak, illetve csatlakozhatnak a vállalat Cabin Crew to Captain programjához, amelyben már pilótaként válthatják valóra álmukat. A Wizz Air összes munkatársa ezeken túl folyamatos és garantált repülőjegy és egyéb kedvezményeket vehet igénybe családtagjai és barátai számára.

A Wizz Air várja a típusalkalmassági vizsgával rendelkező, illetve még nem rendelkező kapitányok, elsőtisztek és kadétok jelentkezését a légitársaság pilótatoborzó weboldalán. A légiutas-kísérők gyors karrierfejlődési lehetőségéhez hasonlóan a WIZZ pilótái számára is adott a lehetőség, hogy gyorsabb feljebb jussanak a ranglétrán, egészen a kapitányi ülésig. Ezen felül több egyéb, a repüléshez kapcsolódó pozíció is elérhető az ambiciózus pilóták számára. A számos juttatás mellett a pilóták beadhatják jelentkezésüket a vállalat által támogatott típusalkalmassági képzésre, a képzési időszak alatt pedig minden új belépő képzési támogatásban részesül.


Ne hagyd ki!