Bár a dél-koreai LG kivonul az okostelefon-piacról, január óta 7 százalékkal emelkedett a cég részvényeinek értéke. A veszteséges ágazatot leépítik, de a többi területet be fogják robbantani.


Az LG okostelefonrészlege szebb időket is megélt. 2013-ban a Samsung és az Apple mellett ők voltak a harmadik legnagyobbak a piacon innovatív technológiájuknak és az ultraszéles látószögű kameráiknak köszönhetően. Aztán egy sor szoftveres és hardware-es hiba után a vásárlók kezdtek elfordulni a márkától.

Life’s….bad?

Az idei lesz az utolsó veszteséges éve az LG telefonrészlegének, ugyanis 6 évnyi deficites működés után teljesen kivonulnak a piacról. Összesen nagyjából 4,5 milliárd dollárnyi veszteséggel zárják ezt az időszakot. Az észak-amerikai 10 százalékos részesedésüket valószínűleg az Apple és a Samsung fogja bekebelezni, Latin-Amerikában pedig az Oppo, a Vivo és a Xiaomi is beszállhat a versenybe. Ezzel az LG lesz az első nagy gyártó, amelyik teljesen leáll. Volt már korábban is példa nagyobb gyártók bukására (Nokia, HTC, Blackberry), de ők valamilyen szinten jelen maradtak a piacon. Összehasonlításképp: a Samsung tavaly 256 millió telefont értékesített, míg az LG csak 23 milliót. Az LG divíziói közül az okostelefonok tesznek hozzá a legkevesebbet a bevételekhez, 7 százalékos hozzájárulással. Július 31-én tervezik a teljes leállást.

Hogyan tovább?

A márka rajongóinak azért nem kell elkeseredniük, a cég többi terméke kiemelt figyelmet kap a jövőben. A dolgozókat sem tervezik elküldeni, átcsoportosítások várhatók. Emellett a kutatási és fejlesztési részlegük is megmarad, illetve a már kifejlesztett 4G és 5G technológiáikat sem tervezik eladni. Sőt, tovább fejlesztik a telekommunikációs technológiákat, és már elkezdték a 6G rendszer fejlesztését is. A telefontulajdonosoknak sem kell kétségbe esniük, a cég ugyanis a leállás után is biztosítani fog szoftveres frissítéseket. Legalábbis még egy darabig, régiónként eltérő módon. Korábban tárgyaltak ugyan a részlegük értékesítéséről, amelyre a legesélyesebb pályázó a vietnámi Vingroup volt, de végül senkivel sem sikerült megegyezniük.

A kompetitív szektorból való kilépés következtében a gyártó több figyelmet tud majd szentelni a többi részlegeire, így például az elektromos járműalkatrészekre, az okosotthon rendszereire, a multimédiás és háztartási eszközeire.

The Conversation

Friss

Fotó: Unsplash

A karrier 6 szintje, mérd be, hol tartasz most

Ahány ember, annyi pályív. Ideális esetben az idő múlásával mindenki nagyobb feladatokat és több felelősséget vállal magára, folyamatosan fejlődik, lépked felfelé a ranglétrán. Gary Burnison üzleti tanácsadó 6 szintet határozott meg a karrierépítésben.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

Hasznos a Facebook új „minitévéje”, de tévézésre alkalmatlan

A Facebook 2018-ban dobta piacra első igazi, saját gyártású okoseszközét, a Portal-t. A videóhívásokra fejlesztett készülék bevált, a vállalat most egyből két új masinát mutatott be.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

A cégóriás autókat és rengeteg pénzt adott a beoltott dolgozóinak

Az Amazon egyelőre nem követeli meg a dolgozóitól, hogy oltassák be magukat, de minden követ megmozgat, hogy minél több alkalmazottja felvegye a koronavírus elleni vakcinát. Ennek érdekében nagyszabású „ösztönzőprogramot" indított.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!