Az öt legjobban fogyó mobil közül Európában három kínai gyártmány 2021. második negyedévében.Helycsere az élen

Egyre többen vesznek világszerte Xiaomi, Oppo, és Realme telefonokat - írta a Minuszos a Strategy Analytics legfrissebb negyedéves jelentésére hivatkozva. Az elemzőcég tanulmánya szerint 2021. második negyedévében a története során először a Xiaomi gyártmányai lettek a legkeresettebb telefonok Európában, megelőzve ezzel a korábban sokáig az első helyen lévő Samsungot.

Az új sorrend Európában:

  • Xiaomi (12,7 millió darab)
  • Samsung (12 millió darab)
  • iPhone (9,6 millió darab)
A legkedveltebb készülékek:
  • Mi és Redmi sorozat
  • Samsung Galaxy A sorozat új 5G
  • iPhone 12
The Conversation

Friss

Kína hivatalosan is betiltotta a kriptovalutákat

„A virtuális valutákkal kapcsolatos üzleti tevékenység illegális pénzügyi tevékenységnek minősül" – jelentette be Kína központi bankja, ezáltal gyakorlatilag betiltva a kriptovalutákat a kínai piacon.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

Hamarosan drónokkal szállítják a kemoterápiás gyógyszereket

Az egyesült királyságbeli Isle of Wight NHS Trust egészségügyi szervezet háromhónapos tesztprogramot indított, amelyben a legénység nélküli légi járművek (UAV) használatának előnyeit vizsgálja a kemoterápiás gyógyszerek kiszállításában.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: pixabay.com

Újratölthető, sötétben világító növények válthatják le az utcai lámpákat

Ambiciózus kutatóknak a nanotechnológia segítségével sikerült olyan növényeket alkotniuk, amelyek huzamosabb ideig világítanak a sötétben. Ha a technológiát tökéletesre fejlesztik, akkor a jövőben a nanonövények felválthatják a nagy energiaigényű elektromos lámpákat.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!